7 vaihtoehtoista käyttötapaa tutulle voiteelle

Tuttu lääkevoide on apu moneen vaivaan aina päänsärystä kovien kantapäiden pehmittämiseen. 

Vicks-voide on monelle tuttu flunssan helpottaja. Iholle hierottava voide parantaa muun muassa verenkiertoa sekä lievittää nenän tukkoisuutta. Sen sisältämät eukalyptus- ja mentoliöljyt helpottavat lisäksi hengittämistä. Remedy Daily -sivusto listasi tämän jo ilmiöksi luettavan flunssavoiteen vaihtoehtoiset ja hieman erikoisemmat käyttötavat.

Lääke ei nimittäin sovellu ainoastaan flunssan hoitoon, vaan on erinomainen apu muun muassa kovettuneiden kantapäiden pehmentämiseen. 

Aivan, luit oikein. Tässä seitsemän erikoisempaa tapaa tutun flunssalääkkeen käyttöön. 

1. Helpottaa päänsärkyä

Päänsärystä kärsivä kaipaa oireisiinsa pikaista helpotusta. Tämä lääkevoide voi lievittää päänsärkyä jopa särkylääkkeitä nopeammin ja tehokkaammin.

Levitä voidetta nenän alle ja hengittä hitaasti syvään. Jo viidentoista minuutin päästä kivun luvataan helpottavan. 

2. Rentouttaa kipeitä lihaksia

Voiteen käytön luvataan lievittävän myös lihaskipuja. Hiero voidetta kipeisiin lihaksiin ja peitä kohdat lämpimällä pyyhkeellä.

Rentoudu ja tunne öljyjen ja lämmön hyvää tekevä vaikutus. Älä kuitenkaan toista hoitoa enempää kuin kolme kertaa vuorokauden sisällä.

3. Apu kynsisienen hoidossa

Voide voi auttaa myös kynsisienten hävittämiseen, mutta se vaatii aikaa. Hiero lääkevoidetta muutaman kerran päivässä ongelmakohtaan niin kauan kuin on tarpeen. Prosessi voi kestää useamman viikon, riippuen kynsitulehduksen vakavuudesta,

4. Pehmentää kovat kantapäät

Levitä voidetta halkeileviin kantapäihin ja hiero sitä vaurioituneille alueille. Levitä voide jalkoihisi mieluiten illalla ja mene nukkumaan sukat jalassa. Seuraavana aamuna huuhtele jalkasi lämpimällä vedellä ja kuori kevyesti. Lopputuloksena on ihanan pehmeät ja kevyeltä tuntuvat jalat.   

5. Karkottaa ja lievittää kutinaa

Tämä voimakkaalta tuoksuva voide on hyvä keino myös hyönteisten karkottamiseen. Levitä pieni määrä voidetta ihollesi ja vaatteisiisi pelottelemaan kutsumattomat vieraat tiehensä. Jos hyönteinen ehtii kuitenkin puraista, voide helpottaa myös hyönteistenpistojen kutinaa.

6. Pitää eläimet loitolla

Jos haluat pitää sohvasi tai verhosi kissavapaana alueena, levitä niihin Vicksiä. Kissat eivät ole kovin mieltyneitä näihin erikoiselta tuoksuviin huonekaluihin.  

7. Parantaa mustelmat ja naarmut

Voiteen eteeriset öljyt vilkastuttavat verenkiertoa, joten voide voi auttaa lyhentämään mustelmien paranemisaikaa. Voide toimii myös pienten naarmujen hoitoon, mutta vältä voiteen pääsemistä avoimiin haavoihin ja vaurioituneisiin ihoalueisiin.   

Flunssa. 31:27

Lähde: Remedydaily

Lue myös:

    Uusimmat