7 keinoa, joilla raikastat jääkaapin tuoksun

Tuoksahtava jääkaappi ei houkuttele nauttimaan sisällöstään. Vanha sanomalehtikikka toimii joissain tapauksissa, mutta jos haju on tiukassa, on aika ottaa kovemmat keinot käyttöön.

Kokeile näitä kikkoja, kun haluat eroon pahoista hajuista:

Pakkaa ruoat hyvin

Hajun lähde on useimmiten voimakkaasti tuoksuva tai pilaantunut ruoka-annos tai -aines. Pakkaa siis ruoat aina huolellisesti muoviastioihin. Jos kyseessä on hajupommi, kuten voimakas juusto tai sipuli, kannattaa muoviastia kääräistä vielä esimerkiksi folioon.

Puhdista

Vaivalloinen jääkaapin siivous ei yleensä tule mieleen viikkosiivousta tehdessä. Pahimmassta tapauksessa jääkaappi puhdistetaan kunnollisesti vasta, kun edessä on muutto. Tarkista viikoittain, ettei jääkaapin hyllyillä ole roiskeita tai vanhentuneita tuotteita. Hyllyt kannattaa puhdistaa ruokasooda-saippuaseoksen avulla.

Ehkäise

Avattu ruokasoodapurkki imee itseensä hajuja, mutta sekään ei pysty ihmeisiin. Jos haju on kamala, tyhjennä ja pese jääkaappi, irrota töpseli seinästä ja jätä jääkaapin ovi auki vuorokaudeksi. Jääkaappi ehtii tuulettua kunnolla tässä ajassa.

Sijoita maito oikein

Pidä maito kaukana lämpimistä ruoantähteistä. Maito pilaantuu tavallista nopeammin lämmetessään ja alkaa pilaantuessaan haista pahalta.

Käytä sopivia hyllyjä ja lokeroita

Käytä hyväksesi jääkaapin lokeroita esimerkiksi lihaa säilöessä. Näin lihan nesteet eivät pääse valumaan hyllyille ja luomaan hajuja. Pyyhkäise lihalokero puhtaaksi säilytyksen jälkeen.

Tarkkaile jäitä

Voimakkaat hajut voivat levitä jääkaapista pakastimen puolelle. Jos sinua odottaa pakastimessa kasa tuoksahtavia jääpaloja, on aika puhdistaa jääkappi ja vaihtaa jäätarjottimeen raikas vesi.

Jos mikään muu ei auta

Jos haju ei lähde, vaikka olisit puhdistanut jääkaappisi viimeisen päälle, voi vika tiivisteissä. Kutsu tällöin paikalle korjaaja, sillä tiivisteiden puhdistaminen ei onnistu kotikonstein.

Lue myös:

    Uusimmat