65 vuotta sitten Miss Suomeksi kruunattu Pirkko Mannola on saanut kolme kertaa elämälleen jatkoaikaa: "Se olisi ollut menoa, jos sitä ei olisi huomattu"

Tällaisista rutiineista Pirkko Mannola pitää kiinni edistääkseen terveyttään 1:21
Tällaisista rutiineista Pirkko Mannola pitää kiinni edistääkseen terveyttään.

Pirkko Mannola on tehnyt pitkän uran niin missinä, laulajana kuin näyttelijänä. Joulukuussa 85 vuotta täyttävä Mannola ei ole säästynyt terveysongelmilta. 

Tämän vuoden Miss Suomi -finalistit julkistettiin 15. elokuuta. 65 vuotta sitten vuonna 1958 tuon kirkkaimman kruunun sai laulaja-näyttelijä Pirkko Mannola, 84. Joulukuussa hänelle tulee mittariin kunnioitettavat 85 vuotta. 

Mannola antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 15. elokuuta ohjeita tulevalle Miss Suomelle. 

– Olkaa omina itsenänne, ottakaa rennosti. Ei pidä pingottaa. Oma karisma ja huumorintaju esille. Nauttikaa vuodesta, Mannola kannusti. 

Mannolan mukaan hän itse oli yllätysmissi, koska kukaan ei odottanut hänen voittavan. Misseys oli hänelle kuitenkin ponnahduslauta. 

– Sen kautta urani muodostui: ensin laulu, sitten näytteleminen. Kaikki mahdollisuudet annettiin, kun ne vain osasi käyttää, Mannola kertoi. 

Mannola oli omien sanojensa mukaan noina aikoina todella ujo ja lapsellinen. Hän joutui missimaailmaan ilman opastusta ja oli käytännössä omillaan. 

– Äitini toimi managerina vähän siinä ja yritti karsia töitä. Missivuosi oli rankka. Se oli silloin lähinnä mannekiinikeikkaa Sokoksen ikkunoissa ja messuilla. Olin onnellinen, kun missivuosi loppui. En täyttänyt mannekiinin kriteereitä, Mannola kertoi ja viittasi muun muassa 162 senttimetrin pituuteensa. 

Terveys on reistaillut kolme kertaa vakavasti

Pitkän elämän eläneenä Mannola ei ole välttynyt terveysongelmilta. Vuonna 2013 hän sai aivan odottamatta sydänkohtauksen, jonka seurauksena hänelle tehtiin kahden suonen pallolaajennus. 

Vuonna 2018 häneltä löydettiin rintasyövän esiaste, joka saatiin kuitenkin leikkauksella poistettua.

–  Sitten sain vain sädehoitoa, en sytostaatteja. Löysin sen joogatunnilla ja rupesin ihmettelemään, että tässä on jotain outoa. Se olisi ollut menoa, jos sitä ei olisi huomattu, Mannola kertoi. 

Puolitoista vuotta sitten Mannolalle tuli suolisto-ongelmia, ja hänelle on tehty iso suolistoleikkaus.

Mannola ajatteleekin, että on saanut kolme kertaa elämälleen jatkoaikaa. 

Katso koko Pirkko Mannolan Viiden jälkeen -haastattelu alta.

Pirkko Mannola on saanut terveysongelmiensa jälkeen kolme kertaa elämälleen jatkoaikaa 14:50
Pirkko Mannola kertoo, mitä mieltä on kihlattunsa Göran Stubbin pojan Alexanderin mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat