He ovat Miss Suomi -finalistit!

Miss Suomi -finaali on 9. syyskuuta.

Miss Suomi -finalistit julkistettiin tänään. Kymmenen finalistia lähtee nyt missikiertueelle, joka huipentuu finaaligaalaan Aino-areenalla lauantaina 9. syyskuuta.

Miss Suomi -kilpailun säännöt muuttuivat tänä vuonna: ikäraja nousi ja nyt kilpailuun voivat osallistua myös naimisissa olevat ja perheelliset. 

Tämä vuosi on historiallinen, sillä finaaliin pääsi Serina Suvila, joka on ollut naimisissa pari vuotta sekä tänä vuonna kirkkaimmasta kruunusta kisaa myös ensimmäistä kertaa transsukupuolinen.

Maisa Alatalo, 21, Tampere

Ammatti: Kiinteistönvälittäjä (LKV), yrittäjä

Elämän käännekohta: Päädyin opintojen jälkeen sattumalta työskentelemään Padel Tampere -yritykseen. Padel lajina oli minulle tuolloin täysin vieras. Uteliaana sekä kehittymisen haluisena ihmisenä löysin itselleni työpaikan ja lajin kautta huikean yhteisön, oman tavan tehdä töitä, rohkeuden seurata omaa polkuani elämässä sekä kirsikkana kakun päälle: nykyinen parisuhteeni alkoi myös ”työpaikkaromanssina” padelin parissa.

Sa Myer Oo, 27, Vaasa

Ammatti: Sosionomiopiskelija 

Elämän käännekohta: Ehdottomasti muutto Suomeen. Vaikka en tiennyt millainen elämä mua täällä odottaa, tiesin että pääsisin turvaan ja tulevaisuuteni täyttyisi toivolla ja unelmilla.

Anni Seppänen, 22, Kajaani

Ammatti: Lähihoitaja, tällä hetkellä opiskelen terveydenhoitajaksi

Elämän käännekohta: Pikkutyttönä olin äärimmäisen ujo. Pelkäsin uusia tilanteita ja jopa ihmisiä. Ensimmäiset julkiset esiintymiset antoivat rohkeutta muihinkin esiintymisiin. Käännekohtina pidän varhaisia julkisia esiintymisiä, mitä on tullut yksin sekä ryhmässä. 

Sofia Singh, 27, Helsinki

Ammatti: Showroom manager

Elämän käännekohta: Suurin ja vaikuttavin käännekohta minun elämässä oli kun muutimme perheeni kanssa Kanadaan asumaan. Paljon asioita muuttui ja isoin niistä oli se, että arkikieli muuttui englanniksi. Oma äidinkieli jäi pois joka päiväisestä elämästä ja uuden kulttuurin oppiminen alkoi. Olen kiitollinen kokemuksesta ja kaikista ihmisistä joihin tutustuin siellä, mutta iloinen että muutimme takaisin Suomeen.

Lumi Liikanen, 25, Heinola

Ammatti: Olen koulutukseltani markkinoinnin tradenomi ja teen töitä yrittäjänä markkinoinnin parissa

Elämän käännekohta: Asuessani Yhdysvalloissa vuonna 2021 uskalsin ensimmäistä kertaa olla täysin oma itseni. Nautin ajastani uudessa ympäristössä, opin itsestäni ja ymmärsin, että minun on elettävä elämää itseäni varten. Palattuani Suomeen olin saanut rohkeutta tehdä itselleni tärkeitä asioita ja lähteä tavoittelemaan unelmiani. 

Scharliina Eräpuro, 23, Turku 

Ammatti: Artisti, näyttelijä ja malli

Elämän käännekohta: Menetin kämpän ja työpaikan koronan takia. Tämä toi mulle täysin uuden elämän alun. Sain pohjalla vihdoinkin ammattiapua syömishäiriöön, jonka olin kehittänyt lapsena koetun seksuaaliväkivallan oireena. Sain ammattiapua, unelmakämpän Tukholmasta ja aloin itse tuottamaan musiikkia näistä tärkeistä aiheista auttaakseni myös muita.

Paula Joukanen, 22, Espoo

Ammatti: Oikeustieteen opiskelija, teen töitä juristiharjoittelijana rakennuskonsulttiyrityksessä. Olen myös tehnyt mallintöitä noin 4 vuotta.

Elämän käännekohta: Elämäni käännekohta oli vuonna 2017 mystiseen selkäsairauteen sairastuminen ja sitä myötä vuoden kestänyt aika, jolloin olin lähes täysin sänkypotilaana kotonani. Sairastuminen laittoi asiat elämässä uuteen perspektiiviin ja arvojärjestykseen, ja jouduin luopumaan tennisammattilaiseksi pyrkimisestä sekä lupaavasta tennisurastani kolmen vuoden ajaksi mainitsematta arjen täydellistä muuttumista ja esimerkiksi ystävistä ja lähipiiristä eristymistä. Kyseinen aika elämässäni kuitenkin antoi myös jotain, sillä kiireettömänä pystyin keskittymään täysillä lukion kirjoituksiin ja pääsinkin suoraan todistushaulla opiskelemaan unelma-alaani eli oikeustiedettä.

Serina Suvila, 23, Turku

Ammatti: Terveydenhoitajaopiskelija

Elämän käännekohta: Yksi monista elämän käännekohdista tapahtui, kun olin noin 7 vuotta vanha. Matkustelimme paljon autolla ulkomaille vanhempieni kanssa ja muistan, kuinka keskellä yötä kadulla istui yksin pieni tyttö yöpuvussa ja lelu kainalossa. Hänellä ei ollut kotia. Halusin ottaa hänet mukaan kotiin Suomeen ja antaa hänelle paremman kodin. Se ei ollut kuitenkaan mahdollista. Tämä näky jäi elävästi mieleen ja muistoihin. Moni muu samanlainen muisto mielessä pyrin olemaan kiitollinen kaikesta, enkä halua ottaa mitään itsestään selvyytenä. 

Rimi Riutta, 25, Tampere

Ammatti: Ylioppilas, merkonomi ja terveydenhoitajaopiskelija

Elämän käännekohta: Sukupuolenkorjausprosessi. Työurani, sosiaalinen elämäni ja moni muun asia on lähtenyt käyntiin vasta sen jälkeen, kun sain olla ulkoisesti sitä mitä olen sisäisestikin. Tällä hetkellä opiskelen terveydenhoitajaksi, koska sain sukupuolenkorjausprosessin läpi käytyäni halun auttaa muita ja tehdä hyvää.

Jenna Rintamäki, 23, Kangasala

Ammatti: Olen hammaslääketieteen kandidaatti, yrittäjä ja co-founder kansainvälisessä rekrytointi IT-toimistossa. Lisäksi olen toimitusjohtaja ja CoFounder terveydenhuoltoalojen rekrytointitoimistossa. 

Elämän käännekohta: Muutto Amerikkaan. Koulu pitikin yhtäkkiä käydä englanniksi ja kulttuuri ja ympäristö muuttui ympärilläni.

Kuvaaja: Laura Iikkanen
Stylisti: Aleksandra Kantola
Meikki: Aarni Mikkola, Meri Eleni
Hiukset: Maija Kaunisto / Salon Bella Pelo
Korut: Liisa Tirronen / liisas.fi
Asut: Karina K Vintage

Lue myös:

    Uusimmat