6-vuotiaille suunnattu peli joutui somemyrskyn silmään – sisälsi asiattomuuksia: "Jos lapsellasi on tämä..."

Muistatko nämä? Panimme vanhan Nokian pelit testiin! 1:37
Muistat matopelin, mutta entä nämä klassikot? Panimme vanhat Nokian pelit testiin. Miten sujui pelaaminen vuosikymmenten tauon jälkeen?

Yli 6-vuotiaille suunnattu lautapeli herätti närää kysymyksillään. Pelin taustalla on somessa hyvin suosittu 17-vuotias, Jojo Siwa, joka on pahoitellut tapahtunutta.

Lapsille suunnattu lautapeli vedettiin markkinoilta kyseenalaisen sisällön vuoksi. Totuus vai tehtävä -aiheinen peli sisälsi ikärajastaan huolimatta lapsille sopimattomia kysymyksiä, kertoo muun muassa Cosmopolitan

Pelin taustalla on sosiaalisessa mediassa suosittu JoJo Siwa. 17-vuotiaalla Jojolla on esimerkiksi Instagramissa kymmenen miljoonaa seuraajaa.

Peli kysyi "oletko koskaan mennyt ulos ilman alusvaatteita"

Eri lähteiden tietojen mukaan pelissä kysyttiin esimerkiksi "oletko koskaan mennyt ulos ilman alusvaatteita (uimapukua ei lasketa)" ja "oletko koskaan vahingossa nähnyt jotakuta alasti, tai onko joku nähnyt sinua alasti".

Pelissä kyseltiin myös, onko henkilö koskaan varastanut rahaa tai näpistänyt kaupasta, kenen kanssa hän seurustelisi, osaako hän twerkata tai onko häntä koskaan pidätetty. Pelin ikäraja on 6+, ja sen kannessa pienet tytöt istuvat lattialla pelaamassa peliä.

"Jos lapsellasi on tämä Jojon peli, minusta se kuuluu roskiin"

Insiderin mukaan pelin sisällöstä on tehty negatiivisia arvioita nettiin jo sen ilmestymisvuonna 2018. Kysymykset alkoivat kerätä uudestaan huomiota, kun Heather Watson jakoi pelistä kuvia sosiaalisessa mediassa.

Heather jakoi pelistä tietoa sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Jos lapsellasi on tämä Jojon peli, minusta se kuuluu roskiin, nainen totesi Facebookissa.

Kysymykset olivat nettikansan mielestä ilmeisesti niin käsittämättömiä, että Heatheria syytettiin jopa kuvien manipuloinnista. Hän julkaisi TikTokissa videon osoittaakseen, että peli todella sisältää kysymyksiä alastomuudesta ja varkauksista.

Jojo pahoitteli: "Kun yritykset tekevät näitä pelejä, he eivät tarkista minulta ..."

Jojo on pahoitellut tapahtunutta ja kertonut, ettei hänellä ollut kysymysten sisällöstä tietoa, kertoo CNN.

– Kun yritykset tekevät näitä pelejä, he eivät tarkista minulta jokaista asiaa, Jojo selitti somevideollaan.

– Toivon, että tiedätte, etten koskaan, ikinä olisi hyväksynyt tai suostunut olemaan tämän pelin kanssa tekemisissä, jos olisin nähnyt nämä kortit ennen kuin peliä alettiin myydä.

Jojo pahoitteli somessa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Peli vedetään pois

Jojo kertoo olleensa järkyttynyt tilanteesta ja ilmoittaneensa siitä peliä valmistavalle Nickelodeonille, jotta peli saataisiin pois markkinoilta.

Pelistä vastaavat Nickelodeon ja Spin Master vahvistivat, että peli vedetään pois.

Lue myös:

    Uusimmat