6 tehokasta vinkkiä: Näillä nikseillä eroon kuorsaamisesta!

Kuorsaus on ikävä vaiva, joka pilaa paitsi omat myös vieressä nukkuvan unet. Kokosimme yhteen tehokkaimmat avut kuorsausta vastaan.

Kuorsaatko? Älä suhtaudu asiaan kevyesti, sillä ongelma muun muassa heikentää unen laatua ja vaikuttaa terveyteesi kokonaisvaltaisesti.

1. Nenäteippi

Apteekista myytävällä nenäteipillä helpotat hengittämistä yöllä. Myös allergisesta nuhasta kärsivän on helpompi hengittää nenäteipin avulla.

2. Ylipaino pois!

Laihduttaminen vähentää kuorsaamista, sillä se voi usein johtua ylipainosta.

3. Kyljellä nukkuminen

Pyri nukkumaan kyljelläsi esimerkiksi erikoisvalmisteisen tyynyn avulla, joka ei päästä nukkujaa kierähtämään selälleen yhtä helposti kuin tavallinen tyyny. Usein neuvotaan nukkumaan tennispallo selän alla, mutta tällä vinkillä tulet toden teolla pilanneeksi omat yöunesi jatkuvan heräilyn vuoksi.

4. Venyttele kieltä

Suun ja kielen venyttelyn ja vahvistamisen uskotaan myös auttavan kuorsaamisesta kärsivää, vaikka väitteelle ei ole tieteellisiä todisteita.

Kokeile suujumppaa: Laita muutaman kerran päivässä kielesi kärki kiinni kitalakeen ja ääntele sen avulla nopeasti ääntä, joka kuulostaa suurin piirtein kirjainyhdisteeltä "tsk-tsk". Unihäiriöistä kirjan kirjoittaneen Steven Parkin mukaan tämän pitäisi vahvistaa kieltä ja suun alueen lihaksia.

5. Vältä alkoholia ennen nukkumaanmenoa

Vaikka monet kokevat, että alkoholi auttaa nukahtamaan, voi se lisätä kuorsaamista ja heikentää unen laatua. Älä siis sorru iltamyssyyn.

6. Mene lääkärin juttusille

Kuorsaamisesta on huomattavaa haittaa terveydelle, sillä se vaikuttaa muun muassa yleiseen virkeystasoon ja aiheuttaa ylipainoa. Viimeistään leikkauksella asia saadaan hoidettua, mutta lääketieteellä on tarjota myös muita keinoja. Lääkärisi kanssa voitte selvittää kuorsaamisen syyn.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja