6 hyvää syytä, joiden vuoksi haluat pysyä naimattomana

Yhä useampi pariskunta päättää unohtaa avioitumisen, kun sille ei ole taloudellista pakkoa. Itse asiassa naimattomuus voikin olla varsin hyvä idea.

Kirjailija Leah Hager Cohen avaa Huffington Postin sivuilla syitä sille, miksi naimattomana pysyminen on hyvä idea.

1. Naimattomuus ei tarkoita yksinäisyyttä

Se, että rinnallasi ei ole aviopuolisoa ei tarkoita, että elämäsi olisi yksinäistä. Päinvastoin: naimattomana voit keskittyä ystäviisi, harrastuksiisi ja matkusteluun. Ehkä viihdyt seurustelusuhteessa pari vuotta ja kaipaat sitten taas elämääsi sinkkuna. Tai voihan olla, että olet seurustellut kumppanisi kanssa kymmenen vuotta ja uskotte viettävänne yhdessä loppuelämänne. Naimattomuus ei suinkaan tarkoita yksinäisyyttä – aivan kuin avioliitto ei automaattisesti tarkoita sitä, että kumppani on aina rinnallasi.

2. Rakkaus on mysteeri

Avioliitto sen sijaan on laillinen sopimus eivätkä kaikki halua sitoa rakkauttaan lain kirjaimeen. Ajatuksena voi olla kiehtovampaa, että rakkaudella ei ole selvää alkua eikä loppua eikä se noudata sopimuksia. Rakkaus on elää aina muutosta.

3. Avioliitto ei ole jatkuvuuden tae

Moni avioituu, koska kokee, että avioliitto tuo elämään turvaa ja jatkuvuutta. Elämään voi kuitenkin saada turvaa ja onnea kumppanin lisäksi myös perheeltä ja ystäviltä. Se, että elämässäsi on ihmisiä, jotka tuntevat sinut ja rakastavat sinua, muodostaa mahtavan turvaverkon, joka auttaa tilanteessa kuin tilanteessa.

4. Voit silti saada sormuksen

Hager Cohen kirjoittaa, että hänen ystävänsä järjesti itselleen "epämorsiuskutsut" täyttäessään 40. Idea kuulosti aluksi hullulta, mutta alkoi pienen pohdinnan jälkeen kuulostaa järkeenkäyvältä. Hankimme mielellämme ystävillemme häälahjan heidän mennessään naimisiin. Miksi naimattomien ystäviemme pitäisi tyytyä sen vähempään? Leivänpaahtimet ja aterinsetit eivät suinkaan ole ajatuksen keskiössä – sen sijaan taustalla on ajatus siitä, että myös naimattomien ihmisten tulisi saada juhlia erilaisia elämän virstanpylväitä. Ja kuka estää sinua hankkimasta sormusta vasempaan nimettömään (tai mihin sormeen vain haluatkaan) vain sen takia, että et ole kiinnostunut avioliitosta?

5. Voit erota milloin vain

Suhteissa on ylä- ja alamäkiä. Kun olet vapaa eroamaan milloin tahansa, tulee suhteen tilaa ja sitoutumista pohdittua eri tavalla kuin avioliitossa, jossa erotessa tulee eteen pitkä ja vaivalloinen prosessi. Kun nopea ero on aina suhteessa oleva vaihtoehto, yhdistää kumppaneita usein muukin kuin vakaa alttarilla sovittu päätös pysyä yhdessä.

6. Voit aina mennä naimisiin ensi vuonna. Tai seuraavana

Sinun ei ole mikään pakko pysyä naimattomana loppuelämääsi. Jos alatte haikailla kumppanisi kanssa sitovan sinetin perään, mikään ei estä teitä tekemästä niin. Tärkeintä ei varmaankaan ole se, oletko naimisissa vai et. Tärkeintä on se, että teet ratkaisuja, jotka sopivat parhaiten sinulle ja suhteellesi.

Mitä on rakkaus? Katso videolta lasten vastaukset:

Lue myös:

    Uusimmat