6 helppoa askelta: Näin vähennät paperiroskan määrää kodissasi

Lue vinkit siihen, kuinka voit vähentää paperiroskan määrää kodissasi!

Vaikka lukisit uutiset tabletiltasi etkä lehdestä, kotisi saattaa siitä huolimatta tulvia paperisia roskia.  

Siivoa roskat ja ota oma tila taas haltuun!

1. Ei mainoksia

Ellet välttämättä halua saada jokaista mainoslehtistä ja ilmaisjakelulehtiä, liimaa postilaatikkoosi tarra, jossa selkeästi ilmoitat, ettet halua mainoksia. Tämä on kenties helpoin tapa vältellä paperiroskia – estää niiden pääsy kotiin kokonaan!

2. Avaa postit paperiroskiksen yllä

Jos paperiroskasi koostuvat suurimmaksi osaksi postista, on aika ajatella kotiin saapuvaa postia eri tavalla. Sen sijaan, että antaisit kuorien kerääntyä pinoon, opettele tavaksi avata postit paperiroskakorin yllä.

3. Vaihda e-laskuihin

Moni yritys lähettää esimerkiksi laskut mieluusti sähköisinä versioina. Tähän tarjoukseen kannattaakin tarttua. Samalla säästät myös ympäristöä.

4. Skanneri hyötykäyttöön

Arkistokaapit vievät paljon tilaa ja harvemmin sopivat sisustukseen. Heivaa rumat kaapit ja säilö tärkeitä papereitasi tietokoneellasi paperisten versioiden sijaan. 

5. Investoi paperisilppuriin

Sen sijaan, että säästäisit tärkeitä papereita siinä pelossa, että ne joutuisivat vääriin kääsiin, osta paperisilppuri. Harva jaksaa nähdä sitä vaivaa, että kaivaa roskakatoksesta paperisilppua ja liimailee palasia toisiinsa, joten olet taatusti turvassa.

6. Lasten taiteet järkevästi esille

Lapset tuovat paljon piirustuksiaan päiväkodista ja koulusta kotiin, mutta kaikkia ei vain voi laittaa esille jääkaapin oveen. Järjestä lapsille sen sijaan omat taidetaulut, joihin he voivat kiinnittää lempipiirustuksensa. Loput piirustukset voit säilöä kansioihin.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat