6.7. Grillattu broileri kasvisten kera

4 annosta

Kokonainen grillattu broileri

  • 1 kpl kokonainen broileri
  • 1 kpl sitruuna
  • tuoreita yrttejä: basilikaa, persiljaa, meiramia, rosmariinia
  • 1 kpl laakerinlehti
  • oliivivöljyä
  • mustapippuria
  • maldonsuolaa

Tee koipiin viillot, jotta broileri kypsyy tasaisesti. Täytä broileri sitruunan paloilla ja yrteillä. Purista sitruunaa broilerin sisälle. Sido broileri puuvillanarulla, jotta se pysyy grillattaessa kasassa ja koivet eivät levähdä.

Sidonta: Kaularangan ali, kierrä naru siipien päältä niin, että ne painuvat kylkiä vasten. Vedä naru selkäpuolelta peräpäähän ja sido koivet ristiin narulla.

Sivele broilerin pinta oliiviöljyllä ja hiero pintaa pippuria ja suolaa. Grillaa kuumalla grillillä tai uunissa 220 asteessa niin, että broileri saa väriä pintaan (n. 15 min). Jatka kypsennystä 200 asteessa noin 40-50 minuuttia. Lihan kypsyyden voi todeta tikulla; kokeile tikulla koipireittä, jos neste on kirkasta on broileri kypsää.

Kasvikset

  • Varhaisperunoita
  • salottisipulia
  • naatti porkkanaa
  • valkosipulia
  • pieniä kesäkurpitsoja
  • kuivaa valkoviiniä
  • Kastike:
  • kasvisten paistoliemi
  • 1 sitruunan mehu
  • suolatonta voita
  • valkopippuria
  • suolaa

Viipaloi kasvikset ja ota niihin väriä pintaan grillissä tai parilapannulla. Laita uunivuokaan ja kaada päälle runsaasti kuivaa valkoviiniä. Mausta pippurilla ja suolalla sekä samoilla yrteillä kuin broileri. Kypsennä uunissa samalla kun broileri kypsyy n. 15-20 min tai grillissä metalliastiassa.

Valmista kastike. Kaada kasvisten paistoliemi kattilaan, lisää sitruunan mehu ja anna kiehahtaa. Vatkaa sekaan kylmää suolatonta voita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria.

Lue myös:

    Uusimmat