Mainos

50 miljoonan museohanke tuo Helsingin kaupungille helpotusta

Helsingin kaupungille tämän kuun aikana tehtävän Guggenheim-esityksen piti olla taidepiirien ykköspuheenaiheita. Toisin kuitenkin kävi.

Amos Andersonin taidemuseo suunnittelee rakentavansa Helsingin Lasipalatsiin ja sen aukiolle uuden museokokonaisuuden. Suuri osa museosta olisi Lasipalatsin aukion alla, jonne halutaan rakentaa 2 500 neliömetriä näyttelytilaa.

– Nykyinen museomme on asuintalossa Yrjönkadulla. Samalla olemme museo, joka satsaa nykytaiteeseen. Nykytaide on paljon muutakin kuin tauluja, joten taiteen saaminen vanhoihin tiloihin on haasteellista, Amos Andersonin museota ylläpitävän Konstsamfundet-yhdistyksen toimitusjohtaja Kaj-Gustaf Bergh perustelee.

Bergh kuitenkin vakuuttaa, että Yrjönkadun tiloista pidetään kiinni uuden museon valmistuttuakin.

Uudessa museossa olisi kaksi pääsisäänkäyntiä: maanalainen sisäänkäynti Pisararadan lippuhallin yhteydessä ja nykyinen Bio Rexin sisäänkäynti Mannerheimintiellä.

Rahoitus Konstsamfundetilta

Museohanke tulee Helsingin kaupungille mieluisaan aikaan. Lasipalatsi on ollut kaupungille pitkään kipukohta.

Vuonna 1936 valmistuneen funkistalon tulot ovat juuri ja juuri kattaneet siitä aiheutuvat kulut.

Nyt Konstsamfundet on luvannut vastata rakennustöistä ja Lasipalatsin peruskorjauksesta. Kustannusten hinnaksi on arvioitu noin 50 miljoonaa euroa.

– Käytämme vuosittain yleishyödylliseen toimintaan 12–13 miljoonaa euroa. Suhteutettuna siihen tämä on kuin laittaisi neljältä vuodelta kaikki rahat yhteen kohteeseen, Bergh toteaa.

Lisäksi pöydällä on ratkaisemattomia kysymyksiä, kuten tontin hinnoittelu ja kohtalo.

– Siitä on tarkoitus neuvotella Helsingin kaupungin kanssa. Löydämme varmasti yhteisen sävelen omistusjärjestelystä ja saamme sen puolen ensin kuntoon, Amos Andersonin museonjohtaja Kai Kartio luottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.