5 yllättävää faktaa avokadosta – tiesitkö tämän superherkusta?

Avokadoista on eri ruokailmiöiden myötä tullut trendiruokaa myös Suomessa. Tiesitkö näitä faktoja superherkusta?

1. Avokado on hedelmä ja marja

Avokadoa voisi erehtyä luulemaan helposti vihannekseksi, mutta todellisuudessa avokado on kuitenkin hedelmä. Jos ollaan kasvitieteellisesti tarkkoja, niin avokado on myös yksisiemeninen marja.

2. Enemmän kaliumia kuin banaanissa

Banaania kehutaan usein hyväksi treeniruoaksi sen sisältämän, lihasjäykkyyttä vähentävän kaliumin vuoksi. Avokadot ovat kuitenkin todellisuudessa parempia kaliuminlähteitä kuin banaanit. Yhdessä avokadossa voi olla kaliumia yli 975 milligrammaa, mikä on lähes tuplasti banaaniin verrattuna.

3. Avokado kypsyy nopeammin banaanin tai omenan vieressä

Voit saada avokadon kypsymään nopeammin, kun suljet sen pussiin yhdessä esimerkiksi omenan tai banaanin kanssa. Niiden sisältämät etyleenit nopeuttavat kypsymistä.

4. Avokado on proteiinipitoisin hedelmä

Yksi avokado sisältää noin neljä grammaa proteiinia, mikä tekee siitä yhden runsasproteiinisimmista hedelmistä. Avokadon sisältämä proteiini on erityisen hyvälaatuista, sillä keho pystyy hyödyntämään sen täysin.

5. Avokadolla voi korvata voin!

Avokadon kermainen ja rasvainen koostumus mahdollistaa sen käytön esimerkiksi leivonnassa voin korvikkeena! Näin voit tehdä herkkuresepteistä astetta terveellisempiä. Voit korvata osan voista avokadolla esimerkiksi suklaakekseissä, brownieseissa ja muffineissa.

Herkulliset avokadoreseptit

Kokeile kotona suosittuja avokadoreseptejä! Resepti aukeaa isommaksi klikkaamalla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja