Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5 vinkkiä: Näin saat vihanneksista entistäkin terveellisempiä

Shutterstock
Julkaistu 17.02.2014 16:56

Vihannekset ovat tärkeä osa ruokavaliota, sillä ne tekevät erityisen hyvää terveydelle. Mutta tapa, jolla valmistat vihannekset, on myös merkityksellinen. Lue, miten saat kaiken irti vihanneksistasi!

1. Kypsennä porkkanat. Porkkanan kypsentäminen auttaa vapauttamaan beetakaroteenia. Beetakaroteeni on voimakas antioksidantti, joka saattaa auttaa taistelemaan syöpää vastaan. Beetakaroteeni myös imeytyy elimistöön paremmin kypsästä porkkanasta kuin raa'asta. Ylikypsäksi ei vihanneksia kuitenkaan pidä päästää. Porkkanoita kannattaa kuitenkin syödä myös raakana, sillä kuumentaminen tuhoaa niiden polyfenolit.

2. Lisää hieman öljyä, kun kypsennät vihreitä lehtivihanneksia. Öljyn terveelliset rasvat auttavat kuumennuksessa vapautuvia ravintoaineita imeytymään elimistöön.

3. Kun olet silpunnut valkosipulin, jätä se hetkeksi kulhoonsa. Tutkimukset osoittavat, että kun annat valkosipulin olla 15 minuutin ajan kulhossaan pienentämisen jälkeen, siinä ehtii kehittyä enemmän terveellisiä yhdisteitä. Tärkeää on myös se, että pilkot valkosipulin mahdollisimman pieneksi, sillä se edistää sydänystävällisten tiosulfinaattien muodostumista.

4. Pilko tietyt vihannekset suuriksi paloiksi tai kypsennä kokonaisina. Leikkaa vihannekset, kuten bataatit ja kesäkurpitsa, isompina paloina, jolloin pienempi osa niiden pinnasta altistuu ilmalle ja lämmölle. Nämä voivat Woman's Day -sivuston mukaan nimittäin tuhota vihannesten vitamiinit ja ravintoaineet.

5. Keitä perunat kokonaisina ja kuorellisina. Tämä auttaa säilyttämään niiden korkean C-vitamiinipitoisuuden. Mitä kauemmin keität perunoita, sitä suurempi osa niiden vesiliukoisesta C-vitamiinista häviää. Pidä siis myös kansi kattilan päällä, jotta ne kypsyvät nopeammin.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Woman's Day

Lisää aiheesta:

Älä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäSyötkö banaanit aina kypsinä? Ei kannattaisi: Haitallista terveydelle!Yhdeksän hedelmää ja vihannesta, joiden kuoriminen kannattaa lopettaa – välittömästi! Viisi ruokaa, jotka todellakin kannattaa pakastaa – huikeat ravintoarvotKannattaako porkkana keittää vai ei? Totuus tutuista ruokamyyteistäTutkimus väittää: Rasvassa keittäminen tekee kasviksista terveellisempiä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa