5 vinkkiä: Muuta kotisi rauhallisuuden tyyssijaksi

Etkö viihdy asunnossasi? Kodin olisi tärkeä tuoda rauhoittavaa tasapainoa työelämän rinnalle. Lue vinkit, joilla onnistut!

Hektisen työpäivän jälkeen on mukava palata kotiin, jolla on rentouttava ja rauhoittava vaikutus. Eikö kotisi vielä ole tällainen keidas?

Lue vinkit, joiden avulla muutat kotisi rauhallisuuden tyyssijaksi.

1. Heitä pois kaikki turha

Hankkiudu eroon kaikesta, mitä et ole vuosiin käyttänyt. Jotta voisit luoda kotiisi rauhan tunteen, on tärkeää hankkiutua eroon tavaroista, joita ei enää käytä. Monelle tuottaa vaikeuksia luopua omaisuudestaan, joten aloita projekti hiljalleen, huone kerrallaan. Lahjoita, myy tai heitä pois sellaiset tavarat ja vaatteet, joita et ole käyttänyt parin viimeisen vuoden aikana.

Voit sallia itsellesi sen, että säästät yhden laatikollisen tavaraa, jotka haluat säilyttää, vaikket niitä oikeasti tarvitsisikaan, mutta älä ota enempää vapauksia. Kun saat kotiasi tyhjennettyä turhista tavaroista, on sinun helpompi hengittää.

2. Säilytä vain mukavia muistoja mieleen tuovat tavarat

Miksi säilyttäisit tavaroita, valokuvia tai muita asioita, joiden katsomisesta tulee ikäviä muistoja mieleen? Jotta voisit todella nauttia kotona oleskelusta, laita tällaiset tavarat edes pois näkyviltä.

3. Muuta suhtautumistasi siivoukseen

Siivoaminen on mälsää, jos niin päätät. Kokeile kuitenkin seuraavaa: älä ajattele siivousta pakollisena askareena, vaan kuvittele puhdistavasi kotisi kaikesta sen painolastista.

Laita hyvää musiikkia soimaan, älä pidä kiirettä ja käytä hyvältä tuoksuvia puhdistusaineita. Keitä kattilassa vaikkapa sitruunankuoria ja anna piristävän tuoksun levitä asuntoosi. Tai ripottele lattialle hieman vanilliinisokeria ja imuroi se pois. Herkullinen vanilliinin tuoksu leviää kotiisi. Kun siivouksesta jää jäljelle ihana, rentouttava tunnelma, tunnet kenties tehneesi jotain mukavaa pakollisen askareen sijaan.

4. Tee asioita, joista nautit

Raskaan työpäivän jälkeen on tärkeää, että pystyt tekemään kodissasi pieniä asioita, jotka rauhoittavat. Löytyyhän kodistasi sopiva soppi rentoutumiseen vaikkapa hyvän kirjan parissa? Väärä valaistus, epämukava sohva tai järjetön sekasotku ovat asioita, jotka voivat estää täydellisen rentoutumisen. Pidä siis koti siistinä ja varmista, että sinulla on mukava rentoutumispaikka, jossa on helppo nautiskella illasta ja nollata aivot päivän kiireiltä.

5. Mieti, mikä on intohimosi

Mikä on rakkain intohimosi? Jos se on kiinalainen ruoka, varusta keittiösi syömäpuikoilla, kiinalaisilla reseptikirjoilla ja wokki-pannuilla. Jos se on meri, tee kylpyhuoneesta merellinen paratiisi sisustamalla se simpukankuorilla ja kasveilla. Jos nautit kirjoittamisesta, luo itsellesi mukava, tehokas tila kirjoittamiseen. Erityisesti rentouttaviin viikonloppuhetkiin sopii rauhoittuminen sellaisessa ympäristössä, jonka olet luonut juuri itseäsi varten.

Katso, miten Mummomafia puuttui suunnan menettäneen Sannan elämänhallintaan:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja