5 ruokaa, joita ravitsemusasiantuntijat eivät söisi

Glamour-lehti pyysi tunnettuja amerikkalaisia ravitsemusasiantuntijoita listaamaan ruokia, joihin he eivät koskisi pitkällä tikullakaan.

1. Kevyt-jogurtit

Ravitsemusalan ekspertti Keri Grans inhoaa kevyttuotteita ja erityisesti kevyt-jogurtteja

– En ikinä ostaisi niitä. Monissa on runsaasti keinotekoisia makeutusaineita ja ne maistuvatkin keinotekoisilta. Lisäksi kevyt-jogurteissa on usein huomattavasti vähemmän proteiineja. Pieni kalorisäästö ei yksinkertaisesti ole sen keinotekoisuuden arvoista, Grans kommentoi.

2. Muoviin pakatut kevyet juustoviipaleet

Eat Right When Time Is Tight -teoksen kirjoittaja, ravitsemusalan ekspertti Patricia Bannan vastustaa kilohinnaltaan kalliita, muoviin pakattuja juustoviipaleita.

– Tällaiset juustot ovat usein todella teollisia ja maistuvat vahalta, yök! Mieluummin kannattaa syödä täysrasvaisia juustoja hieman vähemmän. Ne sentään maistuvat joltain ja tekevät olosi tyytyväiseksi.

3. Pullotetut salaatinkastikkeet

Lääke- ja ravitsemustieteen tohtori Christine Gerbstadt kehoittaa välttelemään pullotettuja salaatinkastikkeita, jotka sisältävät runsaasti kemikaaleja, lisäaineita sekä kiisteltyä maissisiirappia.

– Jos minä teen salaattia tuoreilla vihanneksilla, miksi kaataisin sen päälle jotakin oranssia pullosta? Maukkaan ja helpon salaatinkastikkeen voi tehdä kotona oliiviöljystä, viinietikasta sekä lempiyrteistäsi.

4. Makeat juomat

Tohtori Gerbstadtilla on myös toinen suosikki-inhokki elintarvikemaailmassa:

– Sokeripitoiset virvoitusjuomat ja hedelmäjuomat kasaavat nopeasti ylimääräisiä kaloreita päivän tarpeeseesi. Keinotekoisilla makeutusaineilla makeutetut juomat voivat taas saada makunystyräsi himoitsemaan sokeripitoisia tuotteita. Juo siis mieluiten vettä.

5. Teolliset lihavalmisteet

Ravitsemusalan expertti Patricia Bannanin mukaan ostoskärryihin ei kannata hamstrata teollisia lihavalmisteita.

– Lihavalmisteet sisältävät usein runsaasti natriumia sekä nitraatteja, jotka ovat yhdistetty syövänaiheuttajiksi. Valitse kaupassa siis nitraattivapaita luomulihatuotteita, joissa on vain vähän natriumia.

Lähde: Glamour.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja