5 niksiä täydellisen pannukakun valmistukseen! Tuoreet marjat kruunaavat pannukakun

Pannukakku on klassikkoherkku, joka maistuu suomalaisessa ruokapöydässä niin aikuisille kuin lapsillekin. Pannukakkua on vaikeaa varsinaisesti pilata, sillä perusohje on todella helppo. Näillä nikseillä onnistut varmasti!

1. Tavallisessa perusreseptissä on maitoa, munaa ja jauhoja. Sopiva suhde ainesosille on litra maitoa, viisi desiä vehnäjauhoja ja neljä munaa. Erikoisvehnäjauhot toimivat pannukakussa parhaiten, sillä ne eivät paakkuunnu. Mausta taikina sokerilla ja ripauksella suolaa.

2. Terveellisempi pannukakku syntyy hiivaleipäjauhoista tai ohrajauhoista. Korvaa osa vehnäjauhoista jommalla kummalla, tai tee taikina kokonaan ilman vehnäjauhoja makusi mukaan. Sokerin voi korvata ruokalusikallisella hunajaa.

3. Kananmuna-allergikoille sopii munaton versio pannukakusta, johon laitetaan munien tilalle maitorahkaa, maitojauhetta tai piimää.

4. Pannukakusta saa hieman erikoisemman makuisen lisäämällä taikinaan vaikkapa kardemummaa tai kanelia. Valmiin pannukakun päälle voi laittaa hedelmiä tai marjoja. Tuoreet marjat kruunaavat pannukakun, ja tekee siitä sopivan jälkiruoan juhlavampaankin tilaisuuteen.

5. Voiko pannukakun pilata? Muista nämä: Paista pannukakku aina uunin keskiosassa. Jos se on liian alhaalla uunissa, niin sen pohja voi helposti kärähtää. Taikinan kannattaa antaa turvota ainakin puoli tuntia, jotta pannukakusta tulee ihanan kuohkea.

Kokeile esimerkiksi tätä pannukakkuohjetta:

Ahvenanmaan pannukakku

uunipellillinen

Ahvenanmaa on tunnettu pannukakustaan, joka eroaa tavanomaisesta pannarista sisältämällä manna- tai riisipuuroa.

Puuro:

1,4 l maitoa

2 dl Myllyn Paras Mannasuurimoita

tai Kauramannasuurimoita

Lisäksi taikinaan:

4 kananmunaa

2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

¾ dl sokeria

(1 dl rusinoita)

½ tl suolaa

1½ tl kardemummaa

(1 tl kanelia)

1½ tl vaniljasokeria

Tarjoiluun:

250 g marjoja

Valmista löysähkö mannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen mannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia kauniin väriseksi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat