5 kikkaa: Eroon rypyistä ilman silitysrautaa

Inhoatko silittämistä vai haluatko säästää aikaa? Löydä suosikkisi näistä viidestä ryppyjen poistajasta.

Kaikki keinot eivät ole yhtä tehokkaita kuin toiset ja valitettavasti kovin ryppyiseen vaatteeseen puree täydellisesti vain silitysrauta. Näistä kikoista voi kuitenkin löytyä apu ryppyisten vaatteiden silottamiseksi.

Höyrytä

Ripusta vaate kylpyhuoneeseen, kun otat kuuman suihkun. Kuuma höyry auttaa silottamaan ryppyjä, mutta lyhyt höyrytys ei riitä. Nautiskele siis pitkästä kuumasta suihkusta ainakin viisitoista minuuttia ja varmista, että ovi on kunnolla kiinni. Höyrytyksestä ei ole hyötyä, mikäli höyry pääsee karkaamaan.

Käytä hiustenkuivaajaa

Kostuta ryppyinen kangas kevyesti vedellä ja kuivaa alhaisella lämmöllä. Varo koskettamasta vaatetta kuivaajalla, jottei sen pinta ylikuumene.

Kuivaa muotoon

Ethän laita vaatteita myttyinä kuivumaan? Silittämisen tarve vähenee, kun kuivaat vaatteet niin, että ne pääsevät suoristumaan. Viikkaa tai ripusta vaatteet kaappiin heti kuivumisen jälkeen.

Hyödynnä kuivausrumpu

Jokainen, joka on jättänyt vaatteet kuivausrumpuun liian pitkäksi aikaa tietää, mitä rumpu voi tehdä vaatteille. Ulos tulee pahimmillaan kutistunut ryppykasa. Tämän voi kuitenkin välttää siten, että jättää vaatteet hieman kosteiksi. Kuivat vaatteet voi laittaa rumpuun uudestaan siliämään, mutta ne pitää kostuttaa ensin. Kostuttamisen sijaan voit myös kokeilla laittaa rumpuun märän sukan.

Käytä hiustensuoristajaa

Suoristaja toimii erityisen hyvin pienille alueille, jotka kaipaavat silittämistä, kuten kauluksille tai hihansuille. Varo painamasta vaatetta raudalla liian pitkään, jotta vältyt palovahingoilta. Tarkista myös, ettei suoristajassa ole hiustuotteita, jotka voivat liata tai pilata vaatteen.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat