5- ja 8-vuotiaat pikkutytöt löydettiin 44 tunnin etsintöjen jälkeen metsästä – myslipatukan kääre johdatti oikeaan suuntaan

Kadonneet sisarukset löytyivät kahden päivän etsinnän jälkeen metsästä 1:54

Yhdysvaltalaiset 5- ja 8-vuotiaat sisarukset Caroline ja Leia Carrico löydettiin sunnuntaiaamuna 44 tunnin etsintäoperaation jälkeen Kalifornian metsistä kylmissään, mutta hyvinvoivina.

Kaliforniassa kadonneet sisarukset olivat viranomaisten mukaan karanneet kotoaan metsään perjantai-iltapäivänä. Lasten äidin mukaan tytöt olivat lähteneet kielloista huolimatta ulkoilemaan ja lopulta eksyneet.

Lasten pelastaminen oli kahden päivän urakka, johon osallistui yli 170 auttajaa: paikalla oli vapaaehtoisia, viranomaisia koirapartioineen sekä pelastushelikopteri.

Myslipatukan kääre paljasti sijainnin

Paikallinen sheriffi kertoo, että lopulta tyttöjen olinpaikka saatiin selville maasta löytyneen myslipatukan kääreen avulla.

– Löysimme pitkin päivää pieniä vihjeitä, jotka saivat meidät muuttamaan etsintäsuuntaamme. Lasten äiti myös vahvisti, että maastosta löytyneen myslipatukan kääre täsmäsi heidän kotoaan löytyviin patukoihin, Humboldtin piirikunnan sheriffi William Honsal kertoo.

Sheriffin mukaan etsijät pääsivät tyttöjen jäljille myös maastoon jääneiden kumisaappaiden jälkien perusteella, mutta tarina olisi voinut helposti saada hyvin surullisen käänteen.

– Alue on todella kallioinen ja täynnä äärimmäisiä olosuhteita, on uskomatonta, että lapset viettivät siellä 44 tuntia, Honsal toteaa.


Selvisivät juomalla vettä lehtien kärjistä

Sheriffin mukaan tytöt löydettiin noin 6,5 kilometrin päästä kotoaan. Etsijöiden tullessa paikalle tytöt kyhjöttivät vierekkäin puskan alla. Lähes kahden vuorokauden ajan he selvisivät syömällä mukanaan olleita myslipatukoita ja juomalla vettä lehtien kärjistä.

Ensihoidon mukaan tytöt olivat kylmettyneitä ja kuivuneita, mutta muuten hyvinvoivia.

– Monet meistä eivät ole saaneet melkein yhtään unta viimeisen kahden päivän aikana. Tällainen päätös etsinnöille on upeaa – tytöillä on ehdottomasti selviytymistarina kerrottavanaan, sheriffi Honsal toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat