5 helppoa vinkkiä: Näin pienennät annoskokoasi ja laihdut!

Kun ruokaa ostetaan suurissa säästöpakkauksissa ja useamman kappaleen tarjoushintaan, saattaa sama toimintamalli vaikuttaa myös siihen, kuinka isoja ruoka-annoksia syömme.

Muista kuitenkin arjessa nämä viisi vinkkiä:

1. Itse tehdyt pienet napostelupussit

Yhdistä erilaisia terveellisiä naposteltavia, kuten pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä suureen kulhoon, ja jaa seosta siitä useisiin erillisiin minigrip-pusseihin, noin desin verran per pussi. Näin sinulla on kussakin pussissa rajoitettu määrä naposteltavaa, etkä tule vahingossa napostelleeksi liikaa.

Samaa tekniikkaa voit soveltaa myös halutessasi hemmotella itseäsi karkilla. Jaa isosta karkkipussista sisältö useisiin pienempiin pusseihin, ja vältät sokeriöverit.

2. Keskity "työläisiin" naposteltaviin

Osta vain naposteltavia, joiden syöminen vaatii hieman vaivaa. Hanki kotiisi siis esimerkiksi hedelmiä, kuorellisia pähkinöitä, tai kattilassa valmistettavia popcorninsiemeniä. Näin joudut näkemään vaivaa aina kun haluaisit napostella, etkä sorru syömään huomaamattasi suuria määriä kaloripitoisia herkkuja.

3. Aseta hedelmät ja vihannekset esille

Sijoita hedelmiä ja vihanneksia lasikulhoon näkyvälle paikalle keittiöösi. Näin tulet todennäköisemmin tarttumaan näihin terveellisiin välipalavaihtoehtoihin pienen nälän iskiessä, kuin jos ne olisivat piilossa jääkaapin perukoilla.

4. Jätä osa ruoasta huomiselle

Ruokapöytään istuessasi, älä sijoita kattilaa tai paistinpannua pöydälle suoraan eteesi. Annostele ruoka valmiiksi lautasille, ja sijoita loput siitä välittömästi pakasterasiaan seuraavan päivän varalle. Näin et tule santsanneeksi ruokaa vain siksi, että sitä jäi reilusti yli – ja että ruoka oli liian helposti saatavilla suoraan edessäsi.

5. Hanki pienemmät lautaset

Kuulostaa kenties liiankin helpolta ollakseen totta, mutta tutkimustulokset osoittavat, että mitä pienempi on ruokaillessa käytetty lautanen, sitä pienempiä annoksia siltä syödään. Hanki siis muutama alkupala- tai salaattilautanen, ja ala ruokailla annoksesi niiltä. Näin et enää rohmua lautasellesi liikaa ruokaa, vain koska lautasella on sille tilaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja