41-vuotias kävi museon lämpökamerahuoneessa ja huomasi laikun rinnassaan – syy oli järkytys: "Ilman tuota kameraa en olisi koskaan saanut tietää"

Miten tehokas bodypump-tunti on? Testasimme lämpökameran avulla 2:08
Miten tehokas bodypump-tunti on? Testasimme lämpökameran avulla – näin tunti hikoilutti!

Museovierailu muutti englantilaisnaisen elämän, kun museon hauskaksi kuriositeetiksi tarkoitettu lämpökamerahuone paljasti hänen syöpänsä.

Museokäynti muutti Bal Gillin elämän. Toukokuussa 2019 englantilainen Bal, 41, kävi Skotlannissa vierailulla illuusioita esittelevässä Camera Obscura & World of Illusions -museossa, kertoo BBC. Museossa on lämpökamerahuone, jossa myös Bal vieraili.

Lämpökamera paljasti laikun rinnassa

Kameran edessä ollessaan Bal havaitsi toisen rintansa olevan kameran kuvassa eri värinen toiseen verrattuna. 

– Huomasin lämpöalueen vasemmassa rinnassani. Ajattelimme, että se oli outoa, ja kun katselimme muita, heillä ei ollut samanlaista, Bal kuvailee.

– Otin kuvan tilanteesta ja jatkoimme museosta nauttimista.

Läikkä rinnassa olikin syöpä

Kotona Bal katsoi ottamiaan kuvia ja näki myös lämpökamerahuoneessa ottamansa otoksen. Hän päätti googlata asian ja löysikin tietoa lämpökameroiden koeluontoisesta käyttämisestä rintasyövän diagnosoinnissa.

Lämpökamera mittaa ihon lämpötilaa. Koska syöpäsolut kasvavat ja leviävät nopeasti, veren virtaus alueella on voimakkaampaa. Ihon lämpötila voi tällöin nousta, minkä voisi havaita kameralla.

Kuvassa lämpökameran kuva. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Bal päätti käydä lääkärissä, missä odotti sokki: Balilla todella oli rintasyöpä. Kasvain kuitenkin havaittiin ajoissa, ja Balilta poistettiin rinta. Hän ei tarvitse esimerkiksi sädehoitoa.

– Haluan vain kiittää, ilman tuota kameraa en olisi koskaan saanut tietää. Tiedän, ettei tämä ollut kameran tarkoitus, mutta tuo visiitti muutti elämäni, Bal kiittelee.

Museon johtaja liikuttui tapauksesta

Museon johtaja on tarinasta liikuttunut.

– On uskomatonta, että Bal havaitsi eron kuvassa ja ryhtyi heti ratkaisevalla tavalla toimiin, johtaja Andrew Johnson sanoo.

– Toivomme hänelle mitä parhainta toipumisaikaa ja toivomme tapaavamme sekä hänet että hänen perheensä tulevaisuudessa.

Lähteet: BBC.com

Lue myös:

    Uusimmat