4-vuotias sai trampoliinipuistossa useita murtumia, joutuu aloittamaan päiväkodin pyörätuolissa – puiston mukaan isän vika

1:06

Trampoliinipuiston mukaan onnettomuus johtui siitä, etteivät isä ja tytär noudattaneet puiston sääntöjä, kertoo CTV News.

Katso yllä olevalta videolta, millaisen vaaran jopa lapsiturvalliset uima-altaan portaat voivat aiheuttaa!

4-vuotias kanadalaistyttö on saanut vakavia vammoja trampoliinipuistossa Vancouverissa. Tytön vanhemmat Sarah Villanueva ja Jesse Charbonneau kertovat, että pieni tyttö on joutunut leikkaukseen murrettuaan nilkkansa kahdesta eri kohdasta.

Lapsia vahtimassa ollut isä kertoo, että tyttö oli hypännyt huonossa asennossa, jonka jälkeen tämä oli alkanut huutamaan. 4-vuotias Maddie leikattiin sairaalassa seuraavana aamuna.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt Maddie joutuu olemaan seuraavat viikot pyörätuolissa – myös silloin, kun hän aloittaa päiväkodin ensi kuussa. Lapsi joutuu myös syömään vahvoja kipulääkkeitä.

Vanhemmat kaipaavat lisää valvontaa

Tyttären vanhemmat ovat pettyneitä siitä, miten Metro Vancouver -trampoliinipuisto hoiti asian.

– Lapset tekevät hulluja asioita, he joutuvat vaikeuksiin ja satuttavat itsensä ja se on osa elämää. Tämä puisto, he eivät tee mitään – he eivät ole pahoitelleet, he eivät ole yrittäneet olla avuliaita, sanoo Maddien äiti Sarah Villanueva.

Vanhempien mukaan trampoliinipuistoissa pitäisi olla valvontaa. Tällä hetkellä puistoja kohtaan ei ole olemassa mitään virallisia säännöksiä.

Puistojen asiakkaiden täytyy kuitenkin allekirjoittaa turvallisuuskirja, jonka tarkoituksena on taata, että vanhemmat ymmärtävät aktiviteettiin kuuluvat riskit.

Trampoliinipuiston mukaan sääntöjä ei noudatettu

Puiston omistavan Extreme Air Park -yhtiön mukaan vammat trampoliinipuistoissa ovat erittäin harvinaisia, ja yleensä vain pieniä, kuten mustelmia tai naarmuja.

– Vammoja sattuu, kun hyppijät eivät noudata sääntöjämme ja hyppivät vaarallisella tavalla. Kaikki trampoliinipuistot ovat turvallisia, kun niitä käytetään oikein, yhtiön edustaja kommentoi.

Yhtiön mukaan valvontakamerakuvissa näkyy, kuinka Maddien isä olisi itse aiheuttanut lapsensa vammat "hyppyyttämällä" tätä. Tämä taas on selkeästi puiston säännöissä kielletty.

Vaaroista varoitettu myös aiemminkin

Kerroimme myös viime vuonna 3-vuotiaan pojan trampoliinionnettomuudesta, jonka seurauksena lapsen reisiluu murtui. Tuolloin lääkäri sanoi vanhemmille, ettei trampoliinihyppely sovi alle kuusivuotiaille lapsille.

Myös Tukes on Suomessa ilmaissut huolensa trampoliini- ja sisäliikuntapuistojen vaaroista. Viraston tietoon on tullut, että puistoissa on sattunut muun muassa kaularangan ja niskan murtumia, päävammoja sekä jalkojen ja käsien murtumia.

Tukes arvioi keväällä, että monissa puistoissa suunnittelussa ja vaarojen tunnistamisessa on kehitettävää.

Lähteet: CTV News, FoxNews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja