Mainos

Äiti varoittaa: Trampoliinilla hyppely aiheutti kolmevuotiaalle vakavia vammoja

Eräs perhe oppi kantapään kautta, miksi trampoliinilla hyppelemistä ei suositella alle kuusivuotiaille lapsille. 

Äiti Kait Ellen julkaisi Facebookissa tarinan onnettomuudesta, joka aiheutti hänen kolmevuotiaalle pojalleen vakavia vammoja. Perhe oli viettämässä mukavaa päivää sisäleikkipuistossa, kun yhtäkkiä trampoliinilla hyppelemässä ollut Colton-poika kaatui ja mursi reisiluunsa – koko ihmiskehon isoimman ja vahvimman luun. Parantumiseen menee vielä useita viikkoja. 

Sairaalaan päästyään perhe oppi jotain, joka järkytti koko heidän perhettään; lääkärin mukaan trampoliinilla hyppely ei sovellu alle kuusivuotiaille lapsille.

– Tämä johtuu siitä, että heidän herkkiä luitaan ei ole tarkoitettu kestämään hyppelyn aiheuttamaa toistuvaa painetta, äiti selittää Facebookissa. 

Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu matolla

Vaikka asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että pikkulasten tulisi pysyä toissa trampoliineilta, kovinkaan monet vanhemmat eivät ole tietoisia trampoliinilla hyppelyn mahdollisista riskeistä. Törmäykset, kaatumiset ja väärät laskeutumisasennot voivat aiheuttaa nyrjähdyksiä, tärähdyksiä ja pahimmassa tapauksessa vakavia pään ja kaulan alueen vammoja. Etenkin pikkulapset ovat alttiita näiden vaaratilanteiden syntymiselle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhdysvaltalaisen lastentauteihin keskittyneen akatemian AAP:n selvityksen mukaan suurin osa trampoliinilla sattuneista onnettomuuksista tapahtuu itse matolla, eivätkä verkot ja muut turvatoimet ole vähentäneet loukkaantumisriskiä merkittävästi.

– Coltonin onnettomuus käänsi elämämme ylösalaisin. Jokainen päivä on taistelua suloisen kolmevuotiaan yrittäessä sopeutua elämään kipsin kanssa seuraavan kuuden viikon ajan, äiti kertoo.

Päivityksellään hän haluaakin varoittaa kaikkia vanhempia vaarasta, jota hän ei itse tullut edes ajatelleeksi. 

Osaatko arvata, kuinka nopeasti lastenvaunut lämpenevät auringossa? 

0:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.