4-vuotiaan kuolemasta tuomittu äiti aikoo valittaa hovioikeuteen – myös pojan mummo tyytymätön

Syyttäjä ei tiedä, valittaako Joensuun tuomiosta – pitää rangaistuksia melko ankarina 2:23
Näin syyttäjä kommentoi käräjäoikeuden tuomiota ja miten itse etenee asiassa.

Joensuussa väkivaltaisesti kuolleen nelivuotiaan äiti Muusa Tuulia Katariina Rissanen on ilmoittanut tyytymättömyyttään Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomioon.

Tämä tarkoittaa, että hän aikonee valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Rissanen tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja eräistä muista rikoksista 3 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Rissasen asianajaja kertoo MTV Uutisille, että on sopinut päämiehensä kanssa, ettei kommentoi asiaa enempää. Hän kertoo kuitenkin, että tarkoitus on vaatia muutosta koko tuomioon.

Isoäiti tyytymätön isäpuolen tuomioon

Myös naisen äiti, eli kuolleen lapsen isoäiti on ilmoittanut tyytymättömyyttään tuomioon. Hän oli vaatinut käräjillä lapsen isäpuolelle Sebastian Simon Daniel Haloselle tuomiota murhasta. 

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja eräistä muista rikoksista 7 vuoden 9 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Tapauksen syyttäjä on aiemmin kertonut MTV Uutisille, että hän ei ole varma, aikooko valittaa tuomiosta. Hän oli vaatinut ensisijaisesti äidille tuomiota taposta, miehelle murhasta.

Oikeudenkäynnin osapuolilla on torstai-iltapäivään asti aikaa ilmoittaa tyytymättömyyttään tuomioon. Tyytymättömyyttä tuomioon on ilmaistava, jos haluaa valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Lapsen äidin tyytymättömyydestä kertoi aiemmin Iltalehti.

Saiko Joensuussa kuollut 4-vuotias oikeutta? Rikostoimittajat ruotivat tuomiota 13:46
Saiko Joensuussa kuollut 4-vuotias oikeutta? Rikostoimittajat ruotivat tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat