4 + 5 tärppiä Habitareen – katso toimituksen suosikit

Habitare-messut avautuvat torstaina 10.9.2015. Messuilla on paljon katsottavaa, ja siksi kävimme jo ennakkoon valitsemassa omat suosikkimme. Lue alta toimituksen kiinnostavimmat bongaukset.

Suomen suurimman sisustustapahtuman anti on runsasta, siksi toimitus jalkautui Habitareen kameran kanssa ja valitsi messutarjonnasta suosikkinsa. Messuille kannattaa varata hyvien kävelykenkien lisäksi runsaasti aikaa.

Tuulin suosikit

Kube

Kauniit Kube-betonivalaisimet ovat suomalaista käsityötä parhaimmillaan. Valaisimia on saatavilla harmaan lisäksi myös terrakotan ja hiekan sävyissä.

"Idea Kube-valaisimeen tuli rakennuksilla valumuotteja katselemalla", suunnitteija ja valaisimet käsin valmistava Petri Seuri

Pinna

Pyörän pinnoja muistuttava naulakko löytyy Habitaren Protohopista, joka etsii hyville ideoille kaupallistajaa. Naulakko tuo eteiseen personaallisuutta käytännöllisyyden kaveriksi. Naulakon on suunnitellut Anni Pitkäjärvi. 

Candeo

Candeo on Katriina Nuutisen Innoluxille suunnittelema valaisin, jolla on useampi käyttötarkoitus. Valaisinta voi käyttää tavallisena tunnelmavalaisimena, mutta halutessaan sen saa myös kirkasvalolampuksi. 

Hippotamus Amphibius

Unveiled-kollektiivin näyttelystä löytyvä mukava ja muhkea lepotuoli leikittelee väreillä ja on piristävä väripilkku. 

"Halusimme luoda teoksen, jolla on merkitystä. Lähdimme etsimään voimakasta ja massiivista muotoa. Muoto alkoi muistuttaa virtahepoa ja saikin nimekseen Hittotamus Amphibius. Materiaalin avulla halusimme korostaa muotoa ja kuvion muodostamia liikeratoja. Tulevaisuudessa tuote olisi mahdollisesti valmistettavissa digitaalisen teknologian avulla", suunnittelijat Kristina Saajanaho ja Oona Hytönen

Hannan suosikit

Helsinki-kaiutin

Langattomista kaiuttimista on tullut funktionaalisia sisustuselementtejä. Kauniin ulkomuodon lisäksi Helsinki-kaiutin toistaa musiikkia esimerkiksi puhelimesta langattomasti. Kaiutinta valmistaa Vifa.

Ciro

Modernilla pirttipöydällä on kuvaava nimi, Ciro. Siron pöytäryhmän pöydän kansi on laminaattia, kannessa on vaneriydin. Säädettävät jalat ovat massiivikoivua. Penkissä on sama idea, mutta istuin on verhoiltu kankaalla. Pöytäryhmää valmistaa Pedro.

Betonitaso

Betoni kestää kovaakin käyttöä sekä kulutusta ja on käytännössä huoltovapaa. Siksi se sopii esimerkiksi keittiön työtasoksi. Betonitason voi tilata mittatilaustyönä haluamaansa kokoon tai jos on käsityötaitoinen, voi tilata pelkän puuhapaketin, mikä sisältää betonitason materiaalit ja muotit. Betonitasoa myy betonitaso.fi.

Filly

Himmee on pieni, kotimainen, yhden miehen sitkeän yrityksen tulos. Muotoilija, puutyönopettajaja ja kahden pojan isä Timo Niskanen uskoi taitoihinsa ja on muutaman vuoden aikana luonut valaisinyrityksensä tyhjästä. Valaisimet valmistetaan käsityönä Suomessa.

Link

Muunneltava, kotimainen hyllyjärjestelmä on muotoilija, sisustusarkkitehti Tapio Anttilan suunnittelema. Hyllyä valmistaa Nurmela.

Funktionaalinen hyllyjärjestelmä on massiivitammea, sitä on saatavina luonnonvärisenä sekä valkoiseksi että mustaksi sävytettynä.

 


Lue myös:

    Uusimmat