36-vuotias kanadalaismies sai Kiinassa kuolemantuomion – "Pahin painajaisemme on käynyt toteen"

Kuolemantuomion huumeiden salakuljetuksesta Kiinassa saaneen kanadalaisen miehen perhe on kommentoinut asiaa medialle.

Perheen mukaan tilanne on hirvittävä. Perhe kertoo BBC:n haastattelussa, että sen pahin painajainen on käynyt toteen.

Kanadalainen 36-vuotias Lloyd Schellenberg sai viime marraskuussa 15-vuoden vankeustuomion huumeiden salakuljetuksesta Kiinassa. Jälkeenpäin miehelle langetettiin kuolemantuomio, sillä vankeustuomiota pidettiin liian lievänä.

Tuomioistuimen mukaan mies oli pyrkinyt salakuljettamaan yli 200 kiloa metamfetamiinia Kiinasta Australiaan vuonna 2014. Kiinalaisviranomaisten mukaan miehellä oli keskeinen asema kansainvälisessä huumeiden salakuljetusryhmässä.

Schellenberg on ollut vangittuna jo vuodesta 2014 lähtien. Schellenbergillä on kymmenen päivää aikaa hakea muutosta tuomioonsa, ja asianajajansa mukaan hän todennäköisesti tekee niin.

"Tulin Kiinaan matkailijana"

Kiinan valtiollisen television mukaan mies oli kertonut tuomioistuimelle olleensa maassa turistina ja että hänet oli lavastettu syylliseksi.

Schellenberg on kommentoinut tilannettaan myös uutistoimisto AFP:lle.

– En ole huumeiden salakuljettaja, tulin Kiinaan matkailijana, hän sanoi.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on arvostellut tuomiota mielivaltaiseksi. Tuomio kärjisti Kanadan ja Kiinan jo ennestään huonoja välejä.

Kiinan uskotaan teloittavan enemmän ihmisiä kun mikään muu maa, mutta kukaan ei tiedä teloitettujen tarkkaa määrää. Maan tiedetään myös aiemmin teloittaneen huumerikoksista syytettyjä ulkomaalaisia. 

Lue myös:

    Uusimmat