Mainos

Huumeita salakuljettanut australialainen nainen sai hirttotuomion Malesiassa – kertoi joutuneensa "online-poikaystävän" huijaamaksi

Australialainen 54-vuotias nainen on saanut Malesiassa hirttotuomion huumeiden salakuljettamisesta. Hänen laukustaan löydettiin tarkastuksessa kilon verran voimakasta kristalliksi kutsuttua metamfetamiinin muotoa.

Tapaus on herättänyt huomiota, koska nainen väitti joutuneensa verkkohuijarin uhriksi. Maria Exposto pidätettiin Kuala Lumpurin lentoasemalla joulukuussa 2014. Hän oli tuolloin matkalla Shanghaista Melbourneen.

Exposto väittää, että hänen internetissä tapaamansa ”online-poikaystävän” ystävä oli houkutellut hänet ottamaan huumeita sisältäneen laukun mukaansa. Nainen oli tavannut netissä miehen, joka väitti olevansa yhdysvaltalainen Afganistanissa palveleva sotilas.

– Maria on verkossa toimineen auervaaran uhri. Hän ei ole huumekuriiri. Olemme äärimmäisen pettyneitä, naisen asianajaja kommentoi tuoretta oikeuden päätöstä.

Käsittely jatkuu

Australialaisen asianajajat aikovat valittaa hirttotuomiosta. Alempi oikeusaste oli jo aiemmin vapauttanut naisen, mutta syyttäjät valittivat päätöksestä.

Malesiassa, kuten monissa muissakin Aasian maissa, huumerikoksista voi saada erittäin kovia rangaistuksia. Vasta viime vuonna maan parlamentti päätti lieventää lakeja hieman. Aikaisemmin huumeiden salakuljetuksesta oli pakko langettaa kuolemantuomio.

Nykyisin tuomari voi itse ratkaista, langetetaanko kuolemantuomio vai ei. Malesia on teloittanut viimeisen 30 vuoden aikana kolme Australian kansalaista huumeiden salakuljetuksesta. Teloitukset ovat ajoittain hiertäneet maiden välejä.

Suomessa metamfetamiini on ollut viime aikoina esillä sen jälkeen, kun laulaja Jari Sillanpää kärysi ratista käytettyään kristallia.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.