Huumerikoksesta tuomittu ruotsalaismies jumissa vankilassa Thaimaassa – tuomitun äiti: "Olen pettynyt viranomaisiin"

Thaimaassa huumerikoksesta tuomittu 37-vuotias ruotsalaismies Kim Eriksson oli jo matkalla Ruotsiin kärsimään tuomiotaan, mutta nyt siirto on toistaiseksi peruttu. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Kim Eriksson tuomittiin syyskuussa 2011 Thaimaassa kuolemaan. Poliisi oli löytänyt tuolloin 30-vuotiaan Erikssonin autotalliin tehdyssä ratsiassa laboratorion, jota käytettiin metamfetamiinin valmistamiseen.

Tuomio muutettiin pian elinkautiseksi ja Eriksson passitettiin kärsimään tuomiotaan pahamaineiseen Bang Kwangin vankilaan.

Kuukautta myöhemmin Thaimaan viranomaiset ilmoittivat, että Eriksson voisi siirtyä suorittamaan lopun tuomiostaan kotimaahansa Ruotsiin. Ruotsin hallitus päättikin viime vuoden kesällä, että Eriksson voisi siirtyä Ruotsiin kärsimään 18 vuoden tuomiotaan.

Nyt tilanne on kuitenkin Ruotsin oikeusviranomaisten mukaan muuttunut.

Syynä on se, että Eriksson itse kirjoitti viranomaisille kirjeen, jossa hän ilmoitti thaimaalaisen tuomioistuimen päätöksen olevan epäoikeudenmukainen ja perustuvan vääriin perusteluihin.

Jotta Ruotsi voisi ottaa Erikssonin vastaan, Ruotsin viranomaisten olisi kuitenkin hyväksyttävä thaimaalaisen tuomioistuimen päätös. Näin Erikssonin oma kirje onkin johtamassa siihen, että Ruotsi ei välttämättä voi ottaa häntä vastaan.

Ruotsin viranomaiset aikovat nyt selvittää Erikssonin valituksen taustalla olleen Thaimaan oikeusprosessin. Sitä ennen asiaa ei voida kommentoida, sanoo oikeusviranomaisten edustaja Sara Friedman Expressenille.

Kim Erikssonin äiti Åsa Eriksson sanoo lehdelle olevansa hyvin tyytymätön Ruotsin viranomaisten toimintaan.

– Olen niin pettynyt Ruotsin viranomaisiin. He eivät auta meitä. Heidän olisi pitänyt auttaa jo oikeudenkäynnin ensimmäisestä päivästä saakka. Silloin näin ei olisi käynyt.

Lue myös:

    Uusimmat