300 neliötä vaihtuu "Snadiin" – Tiinan perhe repäisee Grand Designs Suomessa

1:15
Tältä "Snadi" tulee näyttämään! Katso videolta!

Grand Designs Suomen kolmannessa jaksossa Tiina ja Petri haluavat yksinkertaistaa arkensa ja vähentää asuinpinta-alan kolmannekseen aikaisemmasta. 

Suositusta Grand Designs -ohjelmasta seurataan tänä syksynä Maikkarilla Suomi-versiota. Arkkitehti Samppa Lappalaisen juontamassa sarjassa nähdään talonrakentajien intohimoprojekteja alusta alkaen suunnittelupöydältä rakennusvaiheiden ja haasteiden kautta valmiiseen unelmakotiin.

Kauden kolmannessa jaksossa tavataan Tiina ja Petri Tikkinen. Pariskunta rakensi 15 vuotta sitten 300 neliön talon uima-altaineen ja isoine pihoineen.

Iso talo kävi perheelle työlääksi, joten Grand Designs -jaksossa heille rakennetaan radikaalisti pienempi, vain 88 neliöinen koti. Neliöt vähenevät siis alle kolmannekseen entisestä. 

– Kyllähän se aika montaa kertaa kävi mielessä, onko kolmen ihmisen järkeä asuttaa kolmeasataa neliötä ja kolmea kerrosta, Tiina sanoo.

Tiina aloitti opiskelemaan harrastukseksi puusepän töitä. Tarkoituksena on valmistaa iso osa talon huonekaluista itse. Hänen käsistä taloon syntyy muun muassa keittiön pöytä, saunan lauteet, parviportaat ja massiivinen seinähuonekalu, joka sisältää säilytystilaa, vierassängyn ja pöydän.

– Mähän en ollut aiemmin tehnyt yhtään mitään, Tiina tunnustaa.

Millainen talosta on tulossa? Katso ylhäällä olevalta videolta!

Katso myös, mitkä juontaja Samppa Lappalainen listaa rakentamisen sudenkuopiksi: 

2:56

Grand Designs Suomi torstaisin MTV Katsomossa ja klo 21 alkaen MTV3-kanavalla. Seuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja