30 vuotta täyttävät festivaalit valtaavat Messukeskuksen – tästä on kyse "Assyissä", joista ei tarvitse poistua edes yöksi

Pelialan suurtapahtuma 30 vuotta - mikä alassa kiinnostaa? 8:53
Keitä ovat "striimerit"? Katso koko haastattelu videolta.

Moni pelaamisen ja pelikulttuurin ystävä suuntaa tänä viikonloppuna Assembly-tietokonefestivaaleille. Uutisaamussa haastateltiin tapahtuman toimitusjohtajaa sekä festivaaleille osallistuvaa striimeriä.

Helsingin Messukeskuksessa alkaa tänään Assembly Summer 2022 -tietokonefestivaali. Juhlavuottaan viettävästä tapahtumasta olivat Uutisaamussa kertomassa Assembly-tietokonefestivaalin toimitusjohtaja Lassi Nummi sekä tapahtumaan osallistuva striimeriVilja Aspegren.

Mikä ihmeen striimeri? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Paljon ohjelmaa pelaamisen ympäriltä

Assembly-tietokonefestivaalit järjestetään tänä vuonna 30. kerran. Nummi kertoo, että juhlavuoden kunniaksi luvassa on muun muassa ohjelmaa neljällä eri lavalla, eSports-turnauksia sekä tapahtuman perinteitä kunnioittaen demo-ohjelmaa.

– Oikeastaan kaikkea mahdollista, mitä pelaamisen ja tietokonekulttuurin ympäriltä voi miettiä, hän sanoo.

Tapahtuma on ikärajaton. Suosituksena on, että 13-vuotias tai sitä vanhempi voi osallistua tapahtumaan ilman vanhempiaan.

Tapahtuma on auki vuorokauden ympäri sunnuntai-iltapäivään asti, "Assyt" siis jatkuvat läpi yön. Nummi kertoo, että paikalla voi halutessaan yöpyä. Festivaaleilta löytyy erillisiä halleja yöunta kaipaaville, minkä lisäksi tapahtumapaikalta löytyy saunoja, suihkuja ja ruokarekkoja.

– Käytännössä Messukeskus on iso leirintäalue, hän kuvailee.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Alla olevalla videolla puolestaan pohditaan, montako tuntia pelaamista päivässä on "normaalia".

Montako tuntia pelaamista päivässä on"normaalia"? Moni haikailee tiettyä aikarajaa – tästä syystä sellaista ei voi antaa 1:50
KATSO MYÖS: Miten monta tuntia pelaamista on "normaalin" rajoissa? Digipelirajaton-toiminnan päällikkö ja psykologi Terhi Mustonen vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat