Mainos

30-vuotiaana steriloitu nainen ei kadu valintaansa – paljastaa syyt lopullisen päätöksen taustalta

Kesti neljä vuotta ennen kuin lääkärit suostuivat toteuttamaan naisen tarkkoin harkitun suunnitelman. 

Siitä asti, kun Holly Brockwell täytti 26 vuotta, hän on taistellut saadakseen sterilisaation. Lääkärit eivät kuitenkaan ottaneet naisen pyyntöä kuuleviin korviinsa, vaan varoittivat häntä toimenpiteen lopullisuudesta. Neljä vuotta myöhemmin, 30-vuotiaana, Brockwell sai vihdoin ja viimein tahtonsa läpi.

– Tiedän tehneeni oikein. Jos joku niistä ihmisistä, joka on väittänyt minun muuttavan taatusti mieltäni, haluaa, niin voin lyödä asiasta vetoa. He ovat enemmän kuin tervetulleita laittamaan rahansa likoon mielipiteidensä puolesta, Brockwell kertoo.

Yksikään ehkäisymenetelmä ei sopinut

Toimittajana työskentelevä Brockwell kertoo, että leikkaus oli vaikeampi kuin hän odotti, mutta hänen kumppaninsa, Jack, on seissyt hänen rinnallaan koko ajan.

Nyt leikkauksesta on muistona enää pieni arpi, mutta sisäinen muutos, jonka leikkaus sai aikaan, on valtaisa. Nainen kertoo tuntevansa olonsa äärimmäisen rauhalliseksi nyt, kun hänen ei tarvitse enää huolehtia ehkäisystä tai pelätä raskautta heti, kun kuukautiset ovat muutaman päivän myöhässä.

Nainen kertoo yrittäneensä löytää sopivaa ehkäisymenetelmää vuosien ajan, mutta mikään ei tuntunut sopivan juuri hänelle. Hän on kärsinyt ehkäisyvalmisteiden takia sekä runsaasta verenvuodosta että masennuksen oireistakin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tiesin, etten haluaisi lapsia ja lisäksi vihasin hormoneja. Kondomitkaan eivät ole riittävän varmoja, jotta ne antaisivat minulle mielenrauhan. Sterilointi olisi nopea menettely, joka muuttaisi elämääni suuresti. Se tuntui parhaalta valinnalta, nainen kertoo päätöksen synnystä.

Päätöksestään varma nainen ei ymmärrä, miksi siihen suhtauduttiin jyrkästi niin lääkäreiden kuin lähipiirinkin taholta. Kesti kauan ennen kuin nainen löysi lääkärin, joka suostui edes kuuntelemaan häntä.

– En ymmärrä, miksi valtaosan mielestä se ei ole sopivaa. Tein kuitenkin hyvin selväksi, että olin tutkinut asiaa paljon ja minulla oli siihen erittäin hyviä syitä, Brockwell kertoo.

Hän sai luvan menettelyyn vasta sen jälkeen, kun hän oli koonnut yhteen joukon asiaan liittyviä tieteellisiä artikkeleita ja näyttänyt ne lääkärille osoittaakseen olevansa asian kanssa tosissaan. Brockwell toivoo, että lähitulevaisuudessa asenne sterilisaatiota kohtaan muuttuisi hyväksyvämmäksi. 

Lähde: Independent 

***

2:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.