Mainos

3-vuotias tyttö nukkuu vain tunnin yössä: "Olemme oppineet vain elämään tämän kanssa"

Kolmevuotias Ever Hisko ei kirjaimellisesti nuku melkein koskaan.

Moni vanhempi kärsii lapsen huonosta nukkumisesta, mutta kolmevuotias Ever Hisko ei kirjaimellisesti nuku melkein koskaan. Kanadalaistytöllä on harvinainen Angelmanin oireyhtymä, jonka vuoksi hän nukkuu vain tunnin yössä.

Angelman-lapset

 • Olemukseltaan iloisia ja innostuvia, toisinaan ylivilkkaita
 • Kehityksen viivästyminen huomataan yleensä alle vuoden iässä
 • Tyypillisiä ensioireita liikunnallisen kehityksen hitaus, syömisongelmat, vähäinen unen tarve sekä normaalia hitaampi kasvu
 • Puhe ei juurikaan kehity

Lähde: Kehitysvammaisten tukiliitto Ry

Vanhemmat Robin Audette ja Kirk Hisko nukkuvatkin korkeintaan 4–6 tunnin unia; kuuden tunnin unia he pitävät jo hyvänä saavutuksena.

– On öitä, joina hän herää vain puolentoista tunnin jälkeen, ja jaksaa painaa taas kuusi tuntia. Olemme oppineet vain elämään tämän kanssa, 35-vuotias äiti kuvailee Daily Mail -lehdelle.

– Olemme vain ihmisiä, kaipaamme unta – mutta hän ei. Se on uskomatonta, hänen toimintakykynsä säilyy ilman unta ja hän on onnellinen.

Vaikka diagnoosin saaminen sai äidin aluksi itkemään, se muutti perheen elämää paremmaksi: nyt Everin oireille oli selitys.

– Hän on uskomaton, mikään ei lannista häntä, mikään ei estä häntä eikä hän koskaan lakkaa yrittämästä. Kaikki Everin tavanneet rakastavat häntä. Hän on kaunis, säteilevä auringonsäde. Hän hyppii ympäriinsä, eikä siinä voi kuin hymyillä.

 

Lähde: AOP, Dailymail.co.uk

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.