3 askelta: Oikotie kauniimpaan puutarhaan

Piha voi näyttää karulta, jos siinä ei ole kasveja, jotka kukoistavat koko kesän. Saat kuitenkin aikaan upean kukkaloiston muutamalla helpolla kikalla.

Pelkkä nurmikenttä ei miellytä silmää samalla tavalla kuin upea puutarha täynnä kukkaloistoa. Loihdi sellaista pihallesi näin:

Täytä tyhjät kohdat

Jos olet sattunut istuttamaan pihallesi kukkia, joiden kukinta-aika on lyhyt, voi piha näyttää tyhjältä, kun kukinta on ohi. Jos suunnitelmissasi ei ole tehdä uusia istutuksia, voit hämätä pihan täyteen kukkaloistoon ruukkujen avulla.

Hanki puutarhaliikkeestä mieleisiäsi ulkokukkia ja laita ne hauskoihin ruukkuihin tai ämpäreihin. Asettele ruukkuja ympäri pihaa tai piilota ruukut kasvien lehtien alle. Ruukkuja on helppo siirrellä sitä mukaa, kun puutarhasi kukkii.

Korvaa kukat vesi- tai kivipuutarhalla

Kuka kaipaa kukkia, jos tarjolla on kauniita vesiasetelmia? Vesi- tai kivipuutarha on kiitollinen, sillä se ei kaipaa kastelua tai lannoitetta.

Kokeile täyttää sinkkiämpäri tai pieni amme vedellä. Lisää sitten veteen muutama helppohoitoinen vesikasvi ja kynttilöitä. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Suojaa kasveista

Jos pihasi ei ole suojaisa, voit luoda yksityisen tilan kasvien avulla. Sinun ei tarvitse odottaa pensasaidan kasvua, jos teet erikokoisista ruukuista kokonaisuuksia, jotka suojaavat oleskelutilaa.

Asettele ruukkuja eri tasoihin. Näin lopputuloksena on hyvin vaivattomasti luotu aitarakennelma.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Uusimmat