3.4. Wallenbergin pihvit ja kevätmunakas

Wallenbergin pihvit

  • 400 g jauhettua lihaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl nelimaustetta (valkopippuria,muskottipähkinää,maustepippuria,neilikkaa)
  • pala vaaleaa leipää raastettuna

Sekoita jauhettu liha, munan keltuaiset sekä kaikki mausteet tasaiseksi taikinaksi yleiskoneessa. Lisää kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola. Tee neljä pulleaa pihviä ja paneroi raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan ja tarjoile kuumana lisukkeen ja kermakastikkeen kera.

Kevätmunakas

  • 4-5 kananmunaa
  • 2 dl maitoa/ vettä
  • 1-2 keitettyä perunaa kuutioituna
  • 1 kevätsipuli
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 8 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1-2 tl suolaa
  • pippuria

Sekoita kananmunat, neste sekä mausteet kulhossa ja lisää joukkoon herneet, viipaloitu kevätsipuli sekä viipaloidut tomaatit. Kaada seos pieniin annosvuokiin ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 15 min ajan kunnes munakas on hyytynyt. Ripottele pinnalle tuoretta ruohosipulia ja tarjoile pihvien kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat