29.8. Munakoisopasta ja helppo suklaavaahto

Munakoisopasta eli Pasta alla Norma

  • 500 g pennepastaa
  • 1 peperoncino (tai ripaus chilijauhetta)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g munakoisoa (yksi iso)
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • parmesaaniraastetta
  • nippu tuoretta basilikaa

Valmista ensin kastike. Silppua valkosipuli ja riko peperoncino sormien välissä. Kuullota niitä oliiviöljyssä hetki ja lisää tomaattimurska sekä suola. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Leikkaa munakoiso noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden pinnalle hieman suolaa ja itketä niitä hetki (suolan avulla vähennetään munakoison kitkeryyttä). Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla ja paista ne oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon. Keitä pasta ja tarjoile kastikkeen kanssa. Viimeistele parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.

Helppo suklaavaahto

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g tummaasuklaata
  • Tarjoiluun:
  • herukoita tai muita marjoja

Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kermavaahto ja hieman jäähtynyt sulanut suklaa. Koristele herukoilla tai muilla marjoilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat