26.5. Lohta ja ilmakuivattua kinkkua, maa-artisokka-perunapaistosta ja uunitomaatteja

Lohta ja ilmakuivattua kinkkua

  • 800 g lohifileetä
  • 1 rasia viipaloitua ilmakuivattua kinkkua 
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rasia pikkutomaatteja tertussa
  • tilkka oliiviöljyä

Poista lohifileestä nahka. Leikkaa 150 g:n paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääräise palojen ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua. Aseta palat uunipellille leivinpaperin päälle. Nostele terttutomaatit samalle pellille ja ripottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta varovasti tomaatit lastalla lohien päälle kypsennyksen jälkeen! Tarjoile maa-artisokka-perunapaistoksen kera.

Maa-artisokka-perunapaistos

  • 4 perunaa 
  • 200 g maa-artisokkaa
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • nippu persiljaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja viipaloi perunat ja maa-artisokat noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Keitä perunaviipaleet kypsiksi. Lämmitä voi pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja raa`at artisokkaviipaleet. Paista hetki ja lisää perunat sekä hienonnettu persilja. Paista hetki ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat