25 vuotta vankilassa istunut todettiin syyttömäksi – vapaaksi kuukausi ennen tuomion loppua

Syytön vapaaksi 24 vuoden jälkeen:"Tiesin, että tämä päivä tulee vielä" 0:53

Väärin perustein tuomittu pitkäaikaisvanki vapautettiin Yhdysvalloissa vain kuukausi ennen tuomionsa päättymistä. Mies oli saanut 25 vuoden vankilatuomion raiskauksesta, mutta hänet todettiin syyttömäksi DNA-testien avulla. 

63-vuotias Darryl K. Pinkins vapautettiin 24 vankilavuoden ja 11 vankilakuukauden jälkeen Indianan osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Hänet oli tuomittu raiskauksesta vuonna 1991, mutta uusimman DNA-teknologian avulla hänen todistettiin olevan syytön tekoon.

Kymmenet sukulaiset olivat tulleet vankilan portille Pinkinsiä vastaan.

– Tämä päivä oli tarkoitettu tulevaksi joskus. Minä tiesin sen, jumala tiesi sen, sanoi Pinkins pihaan kerääntyneille toimittajille.

Pinkins sai raiskaustuomionsa vuonna 1991 yhdessä kahden muun miehen kanssa. Syyttäjän mukaan kolmikko raiskasi heille entuudestaan tuntemattoman naisen vuonna 1989.

Syytteen mukaan miehet törmäsivät autollaan tahallaan raiskatun autoon, vetivät naisen omaansa ja käyttivät häntä seksuaalisesti hyväkseen useiden tuntien ajan.

Uhri oli poliisitutkinnassa tunnistanut Pinkinsin yhdeksi raiskaajista ja on edelleen sitä mieltä, että mies on yksi tekijöistä. 

Lue myös:

    Uusimmat