24-vuotias voitti miljoonien lottopotin – kertoo nyt, miten aikoo käyttää rahansa: "Tiesin heti, mitä aion tehdä"

Iso-Britanniassa asuva Dean Weymes lottosi heinäkuun lopulla ensimmäisen kerran elämässään. 24-vuotias Weymes ei vaivautunut heti tarkistamaan arvonnan tulosta ja sai jättiyllätyksen vasta seuraavana päivänä töissä. 

Amazonin varastolla työskentelevä Weymes piti päivän ensimmäisen taukonsa aamupäivällä ja päätti katsoa puhelimellaan, miten pelissä oli käynyt.  

Kävi ilmi, että hän oli voittanut pääpotin, 11 000 euroa kuukaudessa 30 vuoden ajan. 

– Tajusin, ettei minun tarvitse olla täällä, jos en halua olla, hän kertoo ajatelleensa oivalluksen hetkellä. 

Nuori mies lopetti työnsä seuraavana päivänä. Pomo ei ollut uskoa, kun hän kirjoitti erolomakkeeseen syyksi "lottovoitto/eläköityminen". 

Weymesin voitto tarkoittaa, että seuraavien 30 vuoden aikana hänelle maksetaan kuukausi kerrallaan yhteensä yli 3,5 miljoonaa euroa. Set for life -peli on Iso-Britannian lottoyhtiön uutuus, ja Weymes on neljästä voittajasta ensimmäinen, joka on tullut julkisuuteen. 

Rikkauksille on miehellä runsaasti käyttöä. Hän on jo varannut sisarensa ja tämän perheen kanssa matkan Pariisin Disneylandiin, ja aikoo lähteä kuumailmapallolennolle ja riippuliitämään. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä. 

Osan voitosta hän aikoo käyttää 23-vuotiaan pikkuveljensä Robertin hoitoon. 

– Robert on vahvasti autistinen – tilanne on niin vaikea kuin voi olla. Hän ei juurikaan puhu, hän osaa sanoa joitakin nimiä ja sanoja, mutta muuten hän on kuin vauva, Weymes sanoo. 

Veljesten vanhemmat huolehtivat Robertista, mutta Weymesin mukaan tehtävä on raskas, sillä Robert voi olla aggressiivinen ja tarvitsee tukea kellon ympäri. 

– Jos heillä olisi koko ajan apua, niin että he saisivat edes pitää taukoja eikä työtä olisi vuorokauden ympäri. Koulutettujen ammattilaisten apu hänen hoidossaan muuttaisi kaiken, Weymes uskoo. 

Lottovoittaja ei ole vieläkään uskoa, että onni todella osui kohdalle. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

– Tämä on uskomatonta. Olen 24 ja käytännössä tulevaisuuteni on turvattu! Kun sain tietää voitosta, tiesin heti, mitä aion tehdä. 10 000 (puntaa) kuukaudessa mahdollistaa haaveideni toteuttamisen, hän sanoo. 

Nyt kun taloudesta ei tarvitse kantaa huolta, Weymes suunnittelee ryhtyvänsä tavoittelemaan unelmiaan elokuva-alalla. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Daily Mail, ITV

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja