234 km/h kahdeksankympin alueella sekä hengenvaarallisia ohituksia: Nuorelle miehelle kolmen kuukauden tuomio

Käräjäoikeuden mukaan nuorukaisen kaahailu ei ollut sovitettavissa pelkällä sakkorangaistuksella. 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2000 syntyneen miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies kaahasi autollaan syyskuussa Tammelassa 80 km/h -nopeusrajoitusalueella pahimmillaan 234 kilometrin tuntinopeudella. 

Kaksi poliisipartiota yritti pysäyttää kaaharia Tammelassa Simolantien kohdalla, jolloin mies ajoi 80 km/h -alueella 205 kilometriä tunnissa. Mies ei pysähtynyt, vaan lähti kiihdyttämään kohti Forssaa. Valtatie 10:n ja Saarelankadun risteyksessä kuski kaahasi 234 kilometriä tunnissa. Risteysalueella rajoitus oli 80 km/h. Mies myös ohitti sulkuviivan alueella kaksi autoa samaan aikaan kun vastaan oli tullut henkilöauto.

Mies jatkoi huomattavalla ylinopeudella ajoaan Tampereentietä kohti Urjalaa. Poliisi ei etsinnöistä huolimatta saanut miestä kiinni. 

Myönsi ylinopeuden

Oikeudessa mies myönsi syyllisyytensä. Käräjäoikeuden mukaan mies ei voi kuitenkaan selvitä pelkällä sakolla huomattavan ylinopeuden, vaarallisen ohituksen ja sen takia, että kuljettaja ei pysähtynyt poliisin yrittäessä pysäyttää häntä. 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsikin vuonna 2000 syntyneen miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun. 

Lue myös:

    Uusimmat