Humalaisen kuskin törkyohitus vei vastaantulijan hengen Espoossa – parikymppiselle miehelle lähes 3,5 vuoden vankilatuomio

Espoossa tapahtui toukokuussa 2019 vakava kuolonkolari, jossa kolmekymppinen mies menetti henkensä päihtyneen kuljettajan ohituksen vuoksi.

Törmäys tapahtui yöaikaan ohitustilanteesta Kauklahdessa kehä III:lla. Poliisin mukaan nokkakolari oli erittäin raju.

Syytteen mukaan tekoaikaan 22-vuotias mies oli ajanut kehätiellä noin 160 kilometrin tuntinopeudella, vaikka alueella on kahdeksankympin rajoitus. Lisäksi hänen veressään oli vähintään 0.84 promillea alkoholia.

Hän oli lähtenyt ohittamaan edellä ajanutta autoa, vaikka etäisyys vastaantulevaan autoon ei ollut riittävä onnistuneen ohituksen tekemiseen. Syytetyn kuljettama auto törmäsi suoraan vastaan ajaneen miehen autoa päin. 30-vuotias mies kuoli törmäyksessä välittömästi. 

Ohittajan auton mittari oli poliisin mukaan jumittunut 170 kilometrin tuntinopeuslukemaan. Törmäyskohdalla tie oli suora, ja siinä oli katuvalot. 

Ei muistanut tapahtumia

Syyttäjän mukaan teot olivat kokonaisuutena arvostellen törkeitä. Syytetty ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa, koska hän ei sanojensa mukaan muistanut tapahtumia. 

1997 syntynyt Jesper Benjamin Sakari Weckström tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta 3 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan yli 24 000 euroa erilaisia vakuutusyhtiökorvauksia. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja