23-vuotias suomalaisjalkapalloilija kommentoi MTV Urheilulle dopingpannaansa – sai neljän vuoden kilpailukiellon: "Julmalta se tuntuu"

Jalkapallon miesten Ykkösessä viimeksi pelannut Matias Lahti on saanut Suomen urheilun eettiseltä keskukselta peräti neljän vuoden mittaisen urheilun toimintakiellon. Lahden dopingnäytteestä löytyi kesäkuussa Wadan kieltämää hormonia. Lahti kommentoi nyt saamaansa rangaistusta MTV Urheilulle.

Lahti oli aiemmin selvittänyt tapauksen taustoja sosiaalisessa mediassa. Hän kertoi käyttäneensä Letrozol-lääkettä, jonka lääkäri oli määrännyt ja sen oli tarkoitus nostaa laskusuunnassa olevat testosteronitasot normaaliksi. Lahti teki lääkkeen käytön alkamisen yhteydessä hakemuksen Suekille, jotta saisi käyttää lääkettä urheilessaan. Pyyntö kuitenkin evättiin.

MTV Urheilu tavoitti puhelimitse Matias Lahden, joka sai SUEK:n päätöksen jo aiemmin tietoonsa. Neljän vuoden mittainen urheilun toimintakielto tuli Lahdelle suurena pettymyksenä.

– Julmalta se kieltämättä tuntuu. Olen pääasiassa vain harrastanut jalkapalloa muutamat viime vuodet, joten kaikki varmasti ymmärtävät, että tässä ei ollut millään tavalla – tietenkään – kyse jonkinlaisen kilpailuedun hankkimisesta urheilussa vaan sairauden hoitamisesta lääkkeen avulla, Lahti kommentoi.

Päättyykö jalkapallourasi rangaistuksen myötä?

– Siltä se tällä hetkellä vaikuttaa. Keskityn nyt opiskeluihin. Mutta kyllä tässä toki sulattelemista riittää. Ehkä eniten harmittaa se, kun toimintakielto koskee kaikkia sarjoja ja tasoja. Pelaaminen ja harrastaminen jatkossakin alemmilla tasoilla olisi ollut mieluisaa, ja sen mahdollisuuden menettäminen harmittaa vielä erityisen paljon, Lahti huokaa. 

Lahti on pelannut urallaan kuusi ottelua Veikkausliigaa kaudella 2018 Interin paidassa. Hänen toimintakieltonsa päättyy 6. marraskuuta 2026.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja