Nuorelle suomalaispelaajalle usean vuoden dopingpanna

Suomalainen jalkapalloilija Matias Lahti, 23, on saanut Suomen urheilun eettiseltä keskukselta Suekilta peräti neljän vuoden mittaisen urheilun toimintakiellon. Lahden dopingnäytteestä löytyi kesäkuussa Wadan kieltämää hormonia. Lahti on kertonut aiemmin käyttäneensä ainetta lääkkeenä. 

Ykköstä Pargas IF:n riveissä pelannut Lahti selvitti tapauksen taustoja elokuun lopussa Instagram-tilillään. Hän kertoi käyttäneensä lääkärin määräämää Letrozol-lääkettä, jonka tarkoituksena oli nostaa laskusuunnassa olleet testosteronitasot normaaleiksi. 

Kun lääkkeen käyttö alkoi, kertoi Lahti tehneensä erivapaushakemuksella lupaa Suekilta lääkkeen käyttöön urheillessaan. Pyyntö kuitenkin evättiin koska Lahden tila tulkittiin toiminnalliseksi. 

3. kesäkuuta pelatun vierasottelun jälkeen Lahti antoi Kotkassa näytteen, jossa Letrozol näkyi. 

Antidopingasioiden kurinpitolautakunta on jo 7. marraskuuta tehnyt langettavan päätöksen. Lahdelle täräytettiin neljän vuoden kilpailukielto. Päätöksessä todetaan, että Lahti ei ollut käyttänyt ainetta suorituskyvyn parantamiseen vaan sairautensa hoitoon. Hän oli kuitenkin käyttänyt ainetta ennen kuin erivapaushakemus oli käsitelty, todetaan Suekin tiedotteessa. 

Lahti on urallaan pelannut myös Veikkausliigaa. FC Interin paidassa tilille kertyi kuusi ottelua vuonna 2018. 

Toimintakielto päättyy 6.11.2026. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja