20 yleisintä valhetta parisuhteessa: Montako näistä sinulle on kerrottu?

Kuinka usein sinä valehtelet kumppanillesi? Voitko olla varma, ettei sinulle valehdella? Briteiltä kyseltiin, millaisiin valheisiin he sortuvat useimmin.

Monen parin suhde saattaa ulkopuolisen silmään vaikuttaa täydelliseltä, mutta totuus voi hyvinkin olla toinen. Vaikka sosiaalisen median päivityksistä saa usein ruusuisen kuvan parisuhteen tilasta, voi sovun ylläpitäminen olla oikeasti kovan työn takana.

Imposters-tv-ohjelman tekemä kysely paljastaa totuuden parisuhteiden rehellisyydestä, kertoo Metro-sivusto.

2000 brittiä vastasi kysymyksiin parisuhteistaan ja kertomistaan valheista. Vastauksista koostettiin 20 valheen lista, joista ainakin joku on lipsahtanut jokaisen suusta. Onko joku niistä kerrottu sinulle? Tai oletko itse kenties lipsauttanut jonkun kumppanillesi?

TOP 20: Valheet, joita kaikki kertovat parisuhteissaan

Minä kuuntelen.
En ole pahalla tuulella.
Join vain yhden.
En nähnyt viestiäsi/puheluasi.
Et näytä lihavalta.
Pitäydyn dieetissäni.
Sain orgasmin.
Tämä ei ole uusi vaatekerta.
Peppusi ei näytä isolta tuossa (vaatteessa).
En katsonut hänen muotojaan.
En rikkonut sitä.
Olin ulkona ystävien kanssa.
Pidän ystävistäsi.
Säästän ostamaasi vaatetta/asustetta johonkin tärkeään tilaisuuteen.
Pidän kokkauksistasi.
En syönyt sitä herkkua, jota säästimme.
En ole koskaan pettänyt sinua.
Pidän vanhemmistasi.
Minulla ei ole minkäänlaista historiaa sen ihmisen kanssa.
En aiheuttanut lommoa/naarmua autoon.

Kysely paljasti myös sen, että neljännes ihmisistä ei luota kumppaniinsa. Lisäksi 15 prosenttia on aloittanut suhteensa valheelle perustuen – ja kolmannes heistä jatkaa valhetta edelleen.

Uskomatonta ja surullista kyllä, vain kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista uskoi kumppaninsa olevan uskollinen. Noin puolet vastaajista puolestaan oli jäänyt kertomistaan valheista, mikä toisaalta tarkoittaa sitä, että toinen puolikas on saanut valehdella rauhassa.

– Kaikissa suhteissamme – olivatpa ne romanttisia, ystävyyssuhteita tai työsuhteita – luottamus on hyvin tärkeä asia ja välttämätön terveen suhteen dynamiikalle, totesi kyselyn tuloksista Metron haastattelema psykologi Honey Langcaster-James.

Psykologi toteaa, että kannattaa olla varovainen siinä, kehen luottaa ja varmistaa, että tuntee toisen todella hyvin.

– Ennen kuin olet aidosti sitoutuneessa parisuhteessa jonkun sellaisen kanssa, jonka tunnet hyvin, ja jolla tiedät olevan sinun parhaasi mielessään, ainoa ihminen, johon voit luottaa, olet sinä itse, Langcaster-James toteaa.


Lähde: Metro

***

Lue myös:

    Uusimmat