20-vuotias Michelle näyttää edelleen pikkulapselta: "Ärsyttävintä on olla pieni"

Michelle Kish on 20-vuotias, mutta näyttää pikkulapselta harvinaisen oireyhtymänsä vuoksi. Kishin unelmatyö on ensiavun lastenlääkäri.

Kerroimme aiemmin 30-vuotiaasta Challista, joka näyttää 60-vuotiaalta.Michelle Kishillä tilanne on päinvastainen: hän on 20-vuotias, mutta näyttää pikkulapselta. 

Ihmiset olettavat Kishin olevan paljon nuorempi kuin hän on, koska Kishillä on Hallermann-Streiffin oireyhtymä. Sen oireita ovat esimerkiksi niin sanotut "lintumaiset" kasvot, silmä- ja ihoviat sekä lyhytkokoisuus.

"Ärsyttävintä on olla pieni"

Oireyhtymän 28 oireesta Kishillä on 26: hänellä on esimerkiksi alopecia, hammasmuutoksia, krooninen keuhkosairaus ja hennot luut.

– Ärsyttävintä on olla pieni, koska haluaisin mennä moniin huvipuistolaitteisiin, enkä voi, koska niissä on typerä kokoraja, Kish sanoo.

– Toinen ärsyttävä asia on, etten voi mennä veden alle.

Kishin äidin raskausaikana mikään ei vihjannut Kishin tilasta. Oireyhtymä on hyvin harvinainen, ja vastaavia tapauksia tunnettiin Kishin syntyessä vain noin 250.

"Hän ei ole koskaan oikeastaan saanut ystäviä"

Kish pitää esimerkiksi pelaamisesta ja koiransa kanssa leikkimisestä. Hän on kuitenkin yksinäinen.

– Lapset ovat mukavia hänelle, mutta hän ei ole koskaan oikeastaan saanut ystäviä, äiti Mary kuvailee.

– Hän on kuin kuka tahansa nuori kaksikymppinen. Hän haluaa poikaystävän.

Kish ei ole vaativa: naisen ainoa vaatimus poikaystävälle on vaaleat hiukset!

"Hän tietää olevansa erilainen, mutta se ei masenna häntä"

Kishin unelmatyö on ensiavun lastenlääkäri.

– Minulla on kaksi varatyötä siltä varalta, ettei se onnistu. Haluan olla muotisuunnittelija ja näyttelijä, Kish kuvaa.

Kukaan ei osaa sanoa, miten Kishin tila kehittyy tulevaisuudessa. Hän on kuitenkin kovatahtoinen, huumorintajuinen ja sisukas.

– Hän valaisee ihmisten elämiä. Jos jollakulla on huono päivä, hänelle ei edes tarvitse sanoa mitään. Michelle sanoo "äiti, oletko kunnossa, voinko tehdä jotain? Tiedäthän, että rakastan sinua?" Hän tietää olevansa erilainen, mutta se ei masenna häntä, äiti kuvaa.

Lähde: Barcroft tv, Kvtietopankki.fi

Lue myös:

    Uusimmat