Mainos

20-vuotias hakkasi poliisin junassa – kaverit kuvasivat ja näyttivät voitonmerkkiä

Espoon käräjäoikeus on antanut tuomion jutussa, jossa miespuolinen nuorempi konstaapeli joutui väkivallan kohteeksi junassa.

Joukko nuorehkoja miehiä matkusti S-paikallisjunassa viime marraskuussa. Junassa siviiliasussaan ollut poliisi kutsui partion paikalle, kun miesjoukon jäsenet alkoivat töhriä vaunua tageilla.

Poliisipartio otti töhrimiseen osallistuneet seurueen jäsenet kiinni ja poisti mukanaan junasta. Muut miehet jäivät kuitenkin vaunuun jatkamaan matkaa.

Siviiliasussaan ollut poliisi jäi myös junaan ja alkoi valokuvata porukan tekemiä tageja dokumentoidakseen niitä esitutkinnan liitteeksi. Yhtäkkiä kiinni otettujen 20-vuotias kaveri kaatoi poliisin lattialle kahden penkin väliin. Hän istui polvilleen poliisin rinnan päälle estäen tätä pääsemästä pois altaan.

Tämän jälkeen hän löi poliisia useita kertoja nyrkillä tähdäten tätä kasvoihin ja pään alueelle.

Poliisille lukuisia ruhjeita

20-vuotiaan kaverit eivät suinkaan menneet väliin, vaan alkoivat videoida pahoinpitelyä. He kannustivat 20-vuotiasta lyömään ja näyttivät voitonmerkkiä.

Syytteen mukaan 20-vuotias innostui teosta niin, että uhkasi tappaa poliisin sekä hyppiä tämän pään päällä. Hän myös mainitsi, että käyttäisi puukkoa, jos hänellä sellainen mukana olisi.

Pahoinpitely kesti yhden asemanvälin ja keskeytyi, kun miehet poistuivat junasta. Poliisille aiheutui teosta lukuisia ruhjeita pään alueelle.

Kaverit vapautettiin syytteistä

Tuomiolauselman mukaan 20-vuotias tuomittiin pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Käräjäoikeuden mukaan hän tiesi, että uhri on poliisi. Uhri oli näyttänyt töhrijöiden kiinnioton yhteydessä virkamerkkiään. Uhrin katsottiin olleen pahoinpitelyn aikaan virkatehtävissä, sillä poliisi voi ryhtyä tarvittaessa töihin myös työvuorojensa ulkopuolella.

20-vuotias oli tapahtuma-aikaan koeajalla päästyään viime keväänä ehdonalaiseen vapauteen aiemmista rikoksistaan. Hänelle määrättiin puolentoista vuoden jäännösrangaistus täytäntöön pantavaksi.

Hänellä on runsaasti aiempaa väkivalta- ja omaisuusrikostaustaa. Hänet määrättiin maksamaan uhrilleen 500 euron kärsimyskorvaukset.

Tapausta kuvanneiden miesten syytteet avunannosta hylättiin, sillä oikeuden mielestä miesten kannustaminen ei edesauttanut rikoksen toteuttamista tai vaikuttanut muutenkaan pahoinpitelyyn.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.