Mainos

20-vuotiaan ruotsalaisen Emilian kuolemaa tutkitaan murhana – naisen epäillään joutuneen siepatuksi, ruumis löytyi vesistöstä viikon etsintöjen jälkeen

Poliisi tiedottaa tutkivansa Emilia Lundbergin kuolemaa murhana.

Ruotsin poliisi vahvisti eilen tiistaina löytäneensä 20-vuotiaan Emilia Lundbergin ruumiin. Nuorta naista etsittiin yli viikon ajan Skånen läänissä sijaitsevan Tollarpin lähettyvillä.

Viranomaisten tiistaina myöhään julkaiseman päivityksen mukaan Lundbergin sieppauksen tutkinta jatkuu ja kuolemaa tutkitaan murhana.

– Se on ainoa suunta tutkinnalle, sillä hän oli pitkään kadoksissa emmekä tiedä kuolinsyytä, kommentoi tutkinnanjohtaja Jenny LindellExpressenille.

– Nyt ruumiille tehdään lääketieteellinen kuolinsyyntutkimus. Tulokset ovat selvillä toivottavasti jo keskiviikon aikana.

Lindellin mukaan ketään ei ole pidätetty tapaukseen liittyen. Tutkinnanjohtaja ei kuitenkaan kerro, epäilläänkö Lundbergin katoamisesta ja kuolemasta ketään.

– Tässä vaiheessa en voi kommentoida asiaa. Tutkinta jatkuu tapauksen selvittämiseksi.

Emilia Lundbergin ruumis löydettiin Vramsånin läheltä vesistöstä.

– Koirat merkkasivat aluetta vesistön ympärillä, minkä takia lähetimme paikalle sukeltajia, totesi Skånen poliisin tiedottaja Robert LoeffelAftonbladetille.

Ruumis löydettiin tiistaina päivällä. Kuolinsyy varmistuu virallisesti vasta ruumiinavauksen jälkeen.

Toinen nuoren naisen kuolema lyhyen ajan sisällä

Lundberg oli kadoksissa marraskuun 22. päivä lähtien. Häntä etsittiin laajasti yli viikon ajan, sillä poliisi kertoi aiemmin epäilevänsä naisen joutuneen siepatuksi.

– Mikään ei viittaa siihen, että hän haluaisi pysyä poissa omasta tahdostaan. Joskus selitys voi olla luonnollinen, mutta emme ole saaneet siitä viitteitä, sanoi Loeffel aiemmin ruotsalaismedialle. 

Erikoista on myös se, että Lundbergin pankkikortti löydettiin hänen kotoaan. Viimeisen havainnon perusteella hänellä oli yllään lyhyet, vain polviin asti ulottuvat housut. 

Naisen naapuri vahvisti nähneensä Lundbergin liikkuneen miehen seurassa, jolla oli päällään harmaa asu ja mukanaan polkupyörä.

Ruotsia on syksyn aikana kuohuttanut toinenkin nuoren naisen katoaminen.

17-vuotias Wilma Andersson ehti olla kateissa kaksi viikkoa, kunnes poliisi vahvisti hänen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Surmasta epäillään tytön poikaystävää, joka on vangittu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja