Wilma, 17, katosi jäljettömiin lähes viikko sitten – tämä koko Ruotsia kuohuttavasta mysteeristä tiedetään nyt

Ruotsissa 17-vuotias Wilma Andersson on ollut kadoksissa kohta viikon. Sadat ihmiset ovat osallistuneet etsintöihin tytön löytämiseksi. Ruotsalaismediassa liikkuu huhuja poliisin pidättämän poikaystävän osuudesta tapahtumiin.

Andersson nähtiin viimeisen kerran torstaina viime viikolla Walkeborgissa Uddevallan kunnassa. Kun tytöstä ei kuulunut moneen päivään, hänen perheensä ilmoitti hänet sunnuntaina kadonneeksi.

Etsinnät aloitettiin tämän viikon maanantaina. 17-vuotiasta tyttöä on etsitty satojen viranomaisten sekä vapaaehtoisten voimin eri puolilla kuntaa.

Ruotsalaismediassa tiiviisti seuratusta katomistapauksesta kertovat iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet, sekä yleisradioyhtiö SVT.

Ensin löytyivät palaneet kengät

Poliisi teki tiistaina löytöjä, joiden arvellaan mahdollisesti liittyvän Anderssonin katoamiseen.

Poliisi löysi ensin etsintäalueelta parin palaneita kenkiä, joista on kuitenkin hankala päätellä mitään tapauksesta.

Myöhemmin illalla poliisi kertoi löytäneensä takin, jonka tyylistä vastaavaa takkia myös Anderssonin uskotaan käyttäneen katoamisajankohtanaan.

Murhasiko poikaystävä?

Viimeisimpien tietojen mukaan poliisi epäilee, että Andersson on murhattu, sillä tyttöä ei ole vieläkään löytynyt.

Hänen poikaystävänsä pidätettiin tiistaina murhasta epäiltynä. Poliisi uskoo, että epäilty murha on saattanut tapahtua jo viime viikon torstaina, milloin tyttö nähtiin viimeksi.

Etsinnät keskittyvät nyt Uddevallan eteläosassa sijaitsevaan Ljungskileen. Etsintäaluetta on muutettu poikaystävältä kuullun tiedon perusteella.

Poliisin mukaan tällä hetkellä edellytykset tytön löytämiseksi vaikuttavat heikolta, minkä takia poliisi on vedonnut yleisöön vihjeiden saamiseksi.

"Hänestä tuli ilmi synkkä puoli"

Anderssonin poikaystävän asuntoa tutkittiin keskiviikkona poliisikoirien kanssa.

Expressenin mukaan poikaystävä oli tytön kadottua pyytänyt itse sosiaalisessa mediassa apua etsintöihin.

Lehdelle avautunut Anderssonin perheenjäsen kertoo poikaystävän olleen aiemmin mukava ja hyväkäytöksinen. Pari oli tapaillut toisiaan parin vuoden ajan.

– Viime viikosta lähtien hänestä on tullut ilmi aivan toinen, synkkä puoli. Emme olleet koskaan nähneet hänestä sellaista puolta ja olemme siitä järkyttyneitä, kertoo tytön perheenjäsen lehdelle.

Tytön perhe ei usko, että Andersson pakoilisi vapaaehtoisesti.

Isä vannoo syyttömyyttä

Murhasta epäillyn poikaystävän isä vannoo Expressenin haastattelussa, että hänen poikansa ei koskaan voisi murhata ketään. Isän mukaan pariskunnan suhde oli hyvä, vaikkakin he riitelivät usein.

Isän mukaan myös Anderssonin katoamista oli edeltänyt parin riita. Isä kertoo, että hänen poikansa on ollut surullinen tyttöystävänsä katoamisesta.

Lehti haastatteli myös poikaystävän tuttuja ja kavereita. Lähipiiristä kerrottiin pääosin, että hän oli rauhallinen, mukava ja hauska kaveri. Lapsuuden ystävän mukaan hän oli ollut mustasukkaista tyyppiä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja