20 päivän urakka tuli viimein päätökseensä: Ylöjärveläinen Harri kiekkoili sadassa jäähallissa – "Jälkikäteen voin sanoa, että kannatti lähteä"

Harrilla hurja urakka – pelaa viisi jääkiekko-ottelua päivässä 1:47
Video: Harrilla oli hurja urakka: 5 jääkiekko-ottelua päivässä.

Ylöjärveläisen Harri Lammin tavoitteena oli pelata jääkiekkoa sadassa hallissa 20 päivän aikana. Urakka tuli päätökseensä tänään illalla.

– Hyvin varmaltahan tämä nyt näyttää. 99 hallia takana ja koko urakka huipentuu Ilves-JYP -pelin erätauolla, Tampereen Hakametsän jäähallin pukukopista juuri ennen peliä tavoitettu Lammi kertoo.

Luistimet on vedettävä jalkaan tällä erää viimeistä kertaa, sillä Lammin 20 päivän urakka alkaa olla paketoitu. Miehen tavoitteena oli 20 päivän aikana pelata jääkiekkoa sadassa eri jäähallissa. 

Tavoite täyttyi ja samalla syntyi todennäköisesti myös maailmanennätys, sillä tiettävästi kukaan muu ei ole vielä samanlaista tempausta onnistunut suorittamaan.

Pelipaidat hyväntekeväisyyteen

Idea 20 päivän urakasta sai alkunsa kolme vuotta sitten Lammin omasta loukkaantumisesta. 

– Minulta katkesi polven eturistiside harrasteottelussa. Sen kuntouttamiseen meni paljon aikaa eikä näkyviä tuloksia tullut, joten ajattelin, että tarvitsen jonkun tavoitteen. Erinäisten pohdintojen kautta keksin sitten tällaisen idean, Lammi naurahtaa.

Sadan hallin tavoite ei ainoastaan jäänyt miehen omaksi tempaukseksi, vaan sen taakse tuli ajatus vähävaraisten kiekkoilijoiden auttamisesta.

Ennen urakkaansa Lammi tilasi itsellensä 21 pelipaitaa, jotta joka päivälle olisi uusi paita vedettäväksi niskaan. Yhden mies tilasi vielä ylimääräiseksi muistopaidaksi itsellensä.

– Kaikki paidat on tarkoitus laittaa hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jonka tuotot menevät vähävaraisten jääkiekkojunnujen toiminnan tukemiseen, hän selittää.

Asuntoautolla läpi Suomen

Ajokilometrejä reissusta kertyi lähes 4000 ja matka taittui omalla asuntoautolla. Päivittäin Lammi kiersi viisi eri jäähallia ja yritti päästä mukaan pelaamaan jääkiekkoa.

Sataan jäähalliin mahtui kaikkea aina pienten harjoitushallien väliltä suuriin areenoihin saakka.

Osassa halleista Lammi pelasi paikallisten harrasteporukoiden seassa, osassa taas kiekkoa piti pyöritellä yksinään.

– Usein kävin kysymässä hallimestareilta, että pääseekö tyhjälle jäälle pelaamaan. Päiväsaikaan oli välillä vaikeampaa löytää höntsyseuraa, Lammi kuvailee.

Mahtuipa sadan jääkiekkopelin joukkoon myös neljä virallista peliä.

Päivä alkoi Turusta ja päättyi Poriin

Miehen 20 päivän tehtävä tuli täyteen tänään illalla Tampereen Hakametsän liigaottelussa. Erätauolla pikkujunnujen kanssa jäälle päästetty Lammi oli selvästi helpottunut matkan päättymisestä.

– Kyllä sitä jo ensimmäisen päivän aikana alkoi miettimään, että onko tässä mitään järkeä. Monta kertaa myös pimeässä autoa ajaessa mietin, että vieläkö pitää jaksaa. Nyt jälkikäteen voin kuitenkin sanoa, että kannatti lähteä.

Lammi kertoo, että ajoittaisesta väsymyksestä huolimatta reissu oli ikimuistoinen.

– Tärkein rajapyykki oli 50 hallin kohdalla ja sen jälkeen henkisesti helpotti. Tiesin, että olin jo voiton puolella, hän virkkoo.

Pääkaupunkiseudulta aina Savon kautta pohjoiseen kulkenut mies oli etukäteen selvittänyt ajoreittinsä varrella olleita jäähalleja ja merkannut niitä kartalle. 

– Näin mahtavan läpileikkauksen erilaisia harrasteporukoita ja halleja. Aamulla saatoin aloittaa päiväni Turussa ja lopettaa sen Poriin, aika makea fiilis siitä tuli.

Fyysinen rajapyykki saavutettu

Lauantai-iltainen jääkiekkoponnistelu jäi tältä erää miehen viimeiseksi ja tarkoitus on ripustaa luistimet hetkeksi naulaan – jos mies malttaa.

–  Intoa riittää edelleen, mutta fyysisesti rajoitteet alkavat puskea päälle. Täytyy ehkä kuunnella jo hieman kehoakin, Lammi toteaa.

– Alunperin olin ajatellut mennä jäille jo huomenna sunnuntaina, mutta täytyy sanoa näiden luisteluiden jälkeen, että ehkä tässä menee viikko tai kaksi palautellessa.

Lue myös:

    Uusimmat