20 minuuttia kestänyt pikamyrsky vei seitsemän hengen Kreikassa – tornadot, salamointi ja myrskypuuskat jättivät jälkeensä hirvittävät tuhot

Kreikassa seitsemän ihmistä kuoli voimakkaan myrskyn iskettyä myöhään keskiviikkona turistien suosimalle Halkidikin alueelle lähellä Thessalonikin kaupunkia, kertoo poliisi. Kuolonuhreista kuusi oli turisteja ja yksi oli paikallinen kalastaja.

Yli sata ihmistä loukkaantui ja ainakin 23 ihmistä on sairaalahoidossa, kertoo AFP. Suurin osa heistä on turisteja, ja yksi on kriittisessä tilassa.

Ulkoministeriön tietojen mukaan myrskyalueella ei ollut suomalaisia matkaajia, eikä tiedossa ole suomalaisia loukkaantuneita.

Suomalaiset suuret matkatoimistot eivät järjestä matkoja Halkidikiin. Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen kertoo, että alueella on ollut muutamia pohjoismaalaisia matkustajia, jotka ovat kaikki kunnossa. Tjäreborgilla on Suomesta matkoja Pohjois-Kreikan Kavalan kaupunkiin, mutta myrsky ei yltänyt sinne asti.

Virtasen mukaan vastaavanlaiset rajumyrskyt eivät ole tyypillisiä Kreikassa kesäisin.

Myöskään Aurinkomatkojen asiakkaita ei ollut myrskyalueilla. Keskiviikon myrskysäät näkyivät jonkin verran pohjoisella Korfun saarella, missä lomailee reilut 150 suomalaista.

"On ihme, ettei kuolonuhreja tullut enempää"

Halkidikissa parikymmentä minuuttia kestäneen myrskyn aikana muodostui tornadoja ja satoi rajusti rakeita, silminnäkijät kertoivat Kreikan valtiontelevisio ERT:lle. Televisiokuvissa näkyi katolleen pyörähtäneitä autoja, kaatuneita puita, rakennuksista irronneita kattoja ja mutavyöryjä.

Viranomaisten mukaan keskiviikkoiltana rekisteröitiin yli 5 000 salamaa, ja myrskypuuskat ylittivät 100 kilometrin tuntivauhdin.

– On ihme, ettei kuolonuhreja tullut enempää. Lähes kaikki rantaravintolat olivat täynnä, ja isoja esineitä näkyi lentelevän ilmassa, alueella lomaileva Kyriakos Athanasiadis sanoi myrskyn jälkeen AFP:lle.

Poliisi kertoi, että tshekkiläinen pariskunta kuoli kovan tuulen riepoteltua heidän asuntovaunuaan. Venäläinen mies ja hänen poikansa taas kuolivat kaatuneen puun alle. Romanialainen nainen ja hänen lapsensa kuolivat tavernassa, kun katto romahti sisään. Tavernassa oli suojassa noin sata ihmistä katon sortuessa.

Myräkkä iski pari päivää jatkuneiden, jopa 37 asteen hirmuhelteiden päätteeksi. Loppuviikoksi Thessalonikiin on luvassa hieman alle 30 asteen lämpötiloja. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja