Kosin lomasaarelta lentoja myöhässä maanjäristyksen jälkeen – "Vain kaksi uhria on suoranainen ihme"

Lomasaarta ravistellut maanjäristys vaati kuolonuhreja 1:42

Kreikan Kosin lomasaarella osa turisteista odottaa lentojaan toissaöisen maanjäristyksen jäljiltä. Kosin lentokentältä pitäisi lauantain aikana lähteä noin 50 lentoa, joista iso osa on myöhässä.

Kaksi ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui perjantain vastaisena yönä, kun maa järisi varsinkin skandinaavien suosimalla Kosin lomasaarella ja Turkin Bodrumissa. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,7.

Turkin puolella loukkaantui noin 360 ihmistä. Kosilla loukkaantui yli 120, heistä seitsemän vakavasti. Järistyksessä kuolleista toinen oli Ruotsista ja toinen Turkista.

– Ottaen huomioon, miten paljon ihmisiä oli viettämässä aikaa ulkona, vain kaksi uhria on suoranainen ihme, Kosin saaren varapormestari David Yerasklis sanoi Kathimerini-lehdelle.

Uhrit saivat surmansa, kun suositun baarin seinä romahti heidän päälleen. Turkin Bodrumissa suurin osa loukkaantuneista sai vammansa hypätessään muun muassa rakennusten ikkunoista.

Kosilla vakavasti loukkaantuneiden joukossa on yksi ruotsalainen ja yksi norjalainen mies.

Satama suljettu, vettä ei tule vielä kaikille

Kosin satama pysyy suljettuna toistaiseksi. Osaan saarta ei vieläkään tule vettä. Sataman vaurioita arvioidaan viikonlopun aikana. Viranomaiset pyrkivät palauttamaan vedenjakelun mahdollisimman pian.

Viranomaisten mukaan esimerkiksi suurin osa hotelleista säilyi vahingoittumattomina. Silti useat ihmiset pystyttivät telttoja ulkosalle jälkijäristysten pelossa ja siksi, että useiden rakennusten seinissä kerrottiin olevan halkeamia, vaikkei niistä raportoitu suoranaista sortumavaaraa.

Turkki ja Kreikka sijaitsevat alueella, jossa maa järisee usein. Pelkästään tänä vuonna Turkin Egeanmeren rannikolla on koettu useita voimakkaita maanjäristyksiä. Kreikassa puolestaan viimeisin voimakas maanjäristys on kesäkuulta. Tuolloin yksi nainen kuoli ja 15 loukkaantui Lesboksen saarella. 

Ihmiset nukkuivat Egeanmeren rannalla maanjäristyksen jälkeen 0:29

Lue myös:

    Uusimmat