2.9.2003 7 värin parsakaali-fetasalaatti

Nykyinen suositus; syö 0,5 kg kasviksia päivässä on helppo toteuttaa varsinkin tähän aikaan vuodesta kun on runsaasti tarjolla erilaisia kotimaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Tässä ehdotus yhdelle päivälle: aamupala: leivälle tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, viilin, jogurtin tai puuron päälle marjoja lounas: ruokaisa 7 värin parsakaali-fetasalaatti ja leipä välipaloiksi: kotimaisia omenoita tai vesimelonia päivällinen: keitetyt vihreät pavut tai maissi, einesmurekepihvit ja vesimeloni-kurkkuslsa iltapala: porkkanaraastenäkkäri

7 värin parsakaali-fetasalaatti

500-600 g parsakaalia ja kukkakaalia (erivärisiä)
50-200 g fetaa tai muuta vuohenjuustoa
20 kirsikkatomattia (punaisia ja keltaisia)
10-20 mustaa oliivia

1 hienonnettu sipuli
4-6 valkosipulia
1 rkl tuoretta timjamia
3 rkl persiljaa
1 sitruunan raastettu kuori
1-1,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä

1. Sekoita kastikeaineet ja anna maustua muutama tunti tai mielellään yön yli jääkaapissa. Siivilöi kastike.
2. Leikkaa kaalit nupuiksi ja kantaosat viipaleiksi (kuori kanta) ja höyrytä napakan kypsiksi.
3. Kaada kaalit laakeahkoon kulhoon ja lisää sekaan fetakuutiot ja pirskota kastike kuumien kaalien päälle.
4. Koristele puolitetuilla kirsikkatomateilla ja oliiveilla. Anna makustua kylmäksi tai tarjoa haaleana. Hyvän leivän kanssa salaatti riittää lounaaksi tai ilta-ateriaksi. Pienempänä annoksena voit tarjota sen alkuruuaksi.


Lue myös:

    Uusimmat