2.4. Fenkolikeittoa, munakoisokaviaaria ja valkosipuliranskankermaa

Fenkolikeitto ja valkosipuliranskankermaa

  • 3 fenkolia
  • 1 jauhoinen peruna
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • merisuolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • vettä
  • Lisäksi:
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria

Poista fenkoleista kanta. Kuori fenkolit, sipulit ja peruna ja pilko kaikki ainekset pieniksi. Kuullota oliiviöljyssä fenkoli, sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Keitä ainekset kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa ennen tarjoilua sauvasekoittimella, niin saat keitosta kuohkeaa. Nauti keitto munakoisokaviaarin, vaalean leivän ja valkosipulilla sekä mustapippurilla maustetun ranskankerman kanssa.

Munakoisokaviaari

  • 1 iso munakoiso
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • tuoretta yrttiä esim. timjamia
  • mustapippuria

Huuhtele munakoiso hyvin ja viipaloi n. 1,5 cm paksuisia siivuja. Ripottele suolaa pinnalle ja anna niiden "hikoilla" 15 min leivinpaperin päällä (suola poistaa munakoison kitkeryyden). Pyyhi paperilla pinnalle noussut neste pois, kaada kuumalle pannulle oliiviöljyä ja paista niihin kaunis rusehtava väri. Lado munakoisot uunipellille, ripottele mausteet päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 min ajan, jonka jälkeen leikkaa kuoret pois ja kaada sisus mixeriin ja soseuta hienoksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja oliiviöljyä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat